Ε. Αυλωνίτου: Για να κλείσει η αξιολόγηση κάνουμε και πράγματα που δεν μας αρέσουν

Για την παραχώρηση αδειών φαρμακείων σε ιδιώτες μίλησε στο "Ακραίως" στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, τονίζοντας ότι στο «πλαίσιο του κλεισίματος της αξιολόγησης, κάνουμε και πράγματα που δεν μας αρέσουν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το άνοιγμα του επαγγέλματος στα Φαρμακεία είναι όχι μόνο μνημονιακή υποχρέωση αλλά και Ευρωπαϊκή

υποχρέωση».

«Τα φαρμακεία έχουν και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η απόφαση κρίθηκε άκυρη γιατί έπρεπε να γίνει με νόμο ή με προεδρικό διάταγμα. Στα πλαίσια εκείνης της στιγμής δεν κοροϊδέψαμε τους φαρμακοποιούς» επισήμανε η βουλευτής.

Όμως η απόφαση άλλαξε τελικά χθες και η ίδια το αιτιολόγησε ως εξής: «Για το συμφέρον της χώρας, για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, πρέπει να κάνουμε ακόμα και πράγματα δεν μας αρέσουν. Τον Ιανουάριο του 2015 πιστεύαμε ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Συμβιβαστήκαμε με ένα μνημόνιο, το οποίο φέραμε εις πέρας».

Η ίδια μίλησε για μέτρα που πρέπει να παρθούν για να κλείσει η αξιολόγηση, με το βλέμμα στον Αύγουστο του 2018: «Τον Αύγουστο πρέπει να βλέπουμε μπροστά, να κρατάμε την κοινωνία όρθια. Όμως τον Ιανούριο του 2015 δεν κοροϊδεύαμε τον κόσμο. Κοροϊδεύει κάποιος τον κόσμο ότι ξέρει εκ των προτέρων ότι αυτό που λέει είναι ψέμα. Όταν εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα, υπάρχουν και μέτρα που δεν είναι αρεστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα