Δριμεία επίθεση Καλαφάτη σε Μπουτάρη: Απών ο δήμαρχος από τη συζήτηση για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Δριμεία επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση, για τη συνέντευξη του με τους φοιτητές, χαρακτηρίζοντας το γεγονός απαράδεκτο.

«Συζητάμε για ένα σημαντικό θέμα και όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι είναι το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρονιά. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κάνεις, εκτός από έναν, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

«Γιατί είναι απών, είναι σε θεσμική υποχρέωση ή είναι σε κανένα μπαράκι ή δίνει συνέντευξη σε

σπουδαστές; Είναι σε συνέντευξη για το επικοινωνιακό του»; πρόσθεσε.

«Οι φοιτητές ενδιαφέρουν περισσότερο τον δήμαρχο, από το μέλλον της πόλης», είπε.

Σχετικά με το ΓΠΣ, υπογράμμισε πως είναι υποκείμενο θέμα του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο οποίος καθυστερεί με ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάνω από δύο χρόνια. Τόνισε πως «ο Δήμος θα μπορούσε να απαιτήσει από το υπουργείο να υπάρξει ένα προσχέδιο με γενικές κατευθύνσεις. Αλλά δεν το έκανε»!

Σημείωσε πως ο Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός θα πρέπει να περάσει και από το Συμβούλιο της Επικρατείας κι εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από δύο χρόνια «κάτι που σημαίνει ότι, όπως και στην περίπτωση της δανειοδότησης του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έτσι και με το ΓΠΣ δεσμεύεται η επόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Τέλος, αναφέρθηκε σε νομοθετικές του παρεμβάσεις όταν διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τις οποίες εκσυγχρονίστηκαν οι χρήσεις γης με 6.000 ΚΑΔ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «περιβαλλοντικό αναπτυξιακό εργαλείο που ακύρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Πρότεινε, ακόμη, να προστεθεί στο ΓΠΣ ρύθμιση για την εύρυθμη λειτουργία –και χωρίς νομικά προβλήματα- της εμπορικής χρήσης των χώρων κάτω από τις κερκίδες των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Αυτό συμπληρώνει, όπως τόνισε, τη θετική παρέμβαση που είχε κάνει ως υπουργός, που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να το αξιοποιήσουν όλες οι ομάδες της χώρας, ως νέα πηγή εσόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δριμεία, Καλαφάτη, Μπουτάρη, Απών, Θεσσαλονίκης,drimeia, kalafati, boutari, apon, thessalonikis