ΔΗΣΥ κατά Τσίπρα: Θεατρινισμοί ενός πρωθυπουργού σε απόγνωση

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες των θεατρινισμών του Πρωθυπουργού σε απόγνωση» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Την ίδια στιγμή που - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - το 75% των νέων αποφασίζει ή σκέφτεται να φύγει από τη χώρα για να βρει δουλειά και μόνο το 15% ελπίζει, ο κ. Τσίπρας

“πανηγυρίζει” για την πορεία της ανεργίας και “εξαγγέλλει” ως δήθεν νέα, προγράμματα τα οποία για πολλά χρόνια υλοποιούνται. Δυστυχώς, όμως. και οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δεν οφείλονται σε επενδύσεις, δεν είναι ποιοτικές, σταθερές και με αξιοπρεπείς αμοιβές», συμπλήρωσε.

Υποστηρίζοντας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι “αγνοεί” την πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας», η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε:

«Άνω του 50% των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ελαστικές θέσεις εργασίας, χαμηλά αμειβόμενες, ενώ επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα με συνεχή αύξηση των “8μηνων”, της προσωρινής απασχόλησης στο Δημόσιο… Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ανίκανος να οδηγήσει σε επενδύσεις και ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές στην αγορά εργασίας. Χωρίς τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις του για μισθό 751€, για αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία από τις ομαδικές απολύσεις. Υποσχέσεις που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων».

«Όσο για την δήθεν κοινωνική πολιτική: Περικόπτει και τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ και τάζει αύξηση των συσσιτίων! Αναδιανέμει την φτώχεια! Αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, την ώρα που επαίρεται για την κάλυψή τους. Κατάντια και ξεπεσμός. Αυτό μόνο», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα