Δήμαρχος Θερμαϊκού: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για την πλαζ στο Κτήμα Καραγκιόζη

Κόντρα μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον δήμο Θερμαϊκού προέκυψε με αφορμή τις σκέψεις της δημοτικής αρχής για παραχώρηση της πλαζ στην περιοχή Πάλιουρα Επανομής (κτήμα Καραγκιόζη), συνολικής έκτασης 26.000 τμ, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για χρονική διάρκεια 20 ετών.

Η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής" κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ότι σχεδιάζει την "εντελώς δωρεάν παραχώρηση της δημοτικής πλαζ", κάνοντας μάλιστα λόγο για αιφνιδιαστική εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη του Σπύρου Κουζινόπουλου σημείωσε

ότι εφόσον δημιουργηθεί κατασκήνωση από τη Μητρόπολη στη συγκεκριμένη πλαζ, η έκταση θα περιφραχτεί και δεν θα είναι πλέον ελεύθερη η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, γεγονός που είναι καταδικαστέο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επεσήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση και δεν υπάρχει καμία εισήγηση». «Κάνουμε διαβούλευση, συζήτηση με αντικείμενο την ανάπτυξη της περιοχής. Προτάσεις υπάρχουν και η συγκεκριμένη για τη δημιουργία κατασκήνωσης για τα κατηχητικά είναι μία από τις εκδοχές. Η διοίκηση θα κατεβάσει την πρόταση που θα θεωρήσει ότι είναι η καταλληλότερη, σε χρόνο που θα κρίνει η ίδια. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόταση με την τελική της μορφή».

Η "Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής" επανήλθε με νέα ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία κάνει λόγο για υποχώρηση της δημοτικής αρχής μετά τις πιέσεις. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι η διοίκηση απέσυρε την εισήγηση από τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και καλεί τους δημότες του δήμου και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης σε επαγρύπνηση για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα