Δ. Παπαδημούλης: Πάμε για κυβέρνηση τετραετίας

Την πεποίθηση πως η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μάλιστα, όπως σχολίασε, το γεγονός αυτό προκαλεί έξαρση μικροπολιτικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια σταδιακή βελτίωση και σταθεροποίηση

της οικονομικής πραγματικότητας, αλλά η κοινωνική πραγματικότητα παραμένει δύσκολη, μετά από 7-8 χρόνια κρίσης. Επειδή όμως οι προοπτικές είναι θετικές, και έχει ενισχυθεί και η πολιτική σταθερότητα της χώρας, και όλοι βλέπουν πια ότι πάμε για κυβέρνηση τετραετίας, για αυτό νομίζω ότι βλέπουμε και όλη αυτή την έξαρση μικροπολιτικής αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία οφείλεται σε ένα «βέρτιγκο» που χαρακτηρίζει την ηγεσία της».

«Η πραγματικότητα, χωρίς να υποτιμάμε τις δυσκολίες και την απογοήτευση του κόσμου, για αυτό δεν πρέπει να έχουμε πανηγυρισμούς και αλαζονείες στον τρόπου που εκφραζόμαστε, ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αυτοί που θα την βγάλουν. Και όσο αποτελεσματικά και γρήγορα θα δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο παραπάνω θα «λυσσάνε» διάφοροι της αντιπολίτευσης ή διάφοροι μιντιάρχες που αποτελούν τον ισχυρό βραχίονα του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ι. Σαββίδη ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «ο Ιβάν Σαββίδης πριν κάνει όλα αυτά τα επιχειρηματικά ανοίγματα στην Ελλάδα, τα οποία ξεκίνησαν επί Σαμαρά, ήταν βουλευτής της ρωσικής Δούμα, εκπροσωπώντας το κόμμα του Πούτιν, το οποίο ανήκει στην ευρύτερη δεξιά. Απλώς η εφημερίδα που τον εμφανίζει ως «κόκκινο» είναι εφημερίδα συμφερόντων Μαρινάκη, και εκεί αντανακλάται και ένας πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Όποιος βλέπει τα πράγματα καταλαβαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που ανήκουν σε επιχειρηματίες όχι απλώς αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κάνουν λυσσωδώς, και πολλές φορές αυτά δίνουν «γραμμή» για να ακολουθήσει μια πανομοιότυπη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Απλώς μια τέτοια αντιπολίτευση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Μιλώντας για τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «μέσα στον χρόνο που έχουμε μέχρι τον Αύγουστο του 2018 πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας στα πάντα, με προτεραιότητα στην οικονομία και τη διοίκηση, έτσι ώστε να τελειώνουμε με την επιτροπεία και τα μνημόνια, και να βάλουμε την χώρα σε ένα μονοπάτι μιας βιώσιμης ανάπτυξης με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα κράτη μέλη. Μπορούμε να το κάνουμε, δε θα γίνει με τον αυτόματο πιλότο».

«Για να τα καταφέρουμε πρέπει να φτιάξουμε και τη χώρα, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που έφεραν την χρεοκοπία και τα μνημόνια, φοροδιαφυγή, πελατειακό κράτος, διαφθορά, πολυνομία, γραφειοκρατία κ.α.. Αυτά είναι τα κακά σπυριά» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας στη συνέχεια ότι « φέτος που έχουμε χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό πρέπει να αυξηθούν και τα έσοδα που έχει το δημόσιο, γιατί ο μόνος τρόπος να μειωθεί η υπερφορολόγηση είναι να αυξήσουμε την πίτα της οικονομίας και να διευρύνουμε την φορολογική βάση, περιορίζοντας την φοροδιαφυγή».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι «την μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων που ανήκουν στην αριστερά και την κεντροαριστερά στην Ελλάδα την εκφράζει, και θα συνεχίσει να την εκφράζει, ο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και η στάση της ηγεσίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα, που είναι πολύ πιο θετική στάση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, που πολλές φορές δανείζεται τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας».

«Ιστορικά ο χώρος αυτός ήταν ισχυρός μόνο όταν ήταν μια παράταξη με ισχυρή αντιδεξιά και δημοκρατική ταυτότητα. Όσο οι δυνάμεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ επιχειρούν την ένωση τους με αντιΣΥΡΙΖΑ, θα στέλνουν κόσμο στην κάλπη της ΝΔ. Ορισμένοι μέσα σε αυτόν τον χώρο έχουν ανοιχτά την προοπτική της σύμπραξης με τη ΝΔ, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, και αναφέρομαι στα δεξιότερα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σημίτης. Δυστυχώς η κ. Γεννηματά παρότι εξελέγη με μια πιο αντί-δεξιά σημαία, βλέπω με την πολιτική της να κάνει καμιά φορά copy paste στις ανακοινώσεις της ΝΔ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «οι επόμενες εκλογές θα αποτελέσουν μια ισχυρή και πολωτική κόντρα ανάμεσα σε δύο επιλογές. Ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο μια δίκαιη ανάπτυξη για την οριστική και σίγουρη έξοδο από τα μνημόνια, ή την παλινόρθωση μιας δημοκρατίας με έντονα νεοφιλελεύθερα αλλά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απέχει παρασάγγας από την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή όπως την ίδρυσε, ή και του ανιψιού όπως την οδήγησε, διότι αυτοί που αποκαλούσαν οι Καραμανλήδες άκρα τώρα είναι αφεντικά στη Νέα Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα