Δ. Νεάπολης- Συκεών: Τουρνουά Αγάπης και θεατρική παράσταση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Πρωταγωνιστές η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, διοργανώνει δράσεις αγάπης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Δράσεις αγάπης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης- Συκεών

Μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, και συγκεκριμένα μέσα από ένα τουρνουά αγώνων και μιας θεατρικής

παράστασης, κινητοποιεί και καλεί τους πολίτες να προσφέρουν αγάπη και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Πρόκειται για δυο δράσεις και πρωτοβουλίες που ανοίγουν τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων και μας βάζουν σιγά-σιγά στο κλίμα των επερχόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν τα αθλητικά τουρνουά αγάπης «Παίζουμε και προσφέρουμε», με τη συμμετοχή των τμημάτων των ΚΔΑΠ και μαζικού αθλητισμού της ΚΕΥΝΣ, καθώς και αθλητικών συλλόγων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγώνες χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ και κολύμβησης και να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται και υποστηρίζονται 250 οικογένειες.

Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

• Σάββατο 25 Νοεμβρίου: Αγώνες χάντμπολ
-ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (9:30 π.μ.-2:30 μ.μ.)

• Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου: Αγώνες κολύμβησης
-Δημ. Κολυμβητήριο Συκεών (6 μ.μ.)

• Σάββατο 2 Δεκεμβρίου: Αγώνες μπάσκετ
-Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (10 π.μ.-2 μ.μ.)

• Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: Αγώνες βόλεϊ
-ΔΑΚ Κλειστό Αγίου Παύλου (10 π.μ.-2 μ.μ.)

Θεατρική παράσταση

Παράλληλα, τo Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης καλεί τους πολίτες να ανοίξουν την αγκαλιά τους στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη και εξυπηρετούνται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» και συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Η επιτυχημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κομνηνών και Μεγάρων).

Οι θεατές καλούνται, αντί εισιτηρίου, να χαρίσουν αισιοδοξία, αγάπη, χαμόγελο, αλληλεγγύη και ελπίδα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα και σνακ συσκευασμένα και μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτί υγείας, σαμπουάν, απορρυπαντικά, κ.ά.).

Keywords
Τυχαία Θέματα