Δ. Αβραμόπουλος: Το G7 είναι ο καταλληλότερος χώρος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής

Το θέμα της τρομοκρατίας έθιξε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, ιθαγένειας και εσωτερικές υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Τα τελευταία χρόνια προέκυψαν νέοι κίνδυνοι και προκλήσεις για την ασφάλεια. Η τρομοκρατία είναι η κύρια αιτία ανησυχίας για τους πολίτες μας. Η βάρβαρη επίθεση του Μάντσεστερ είναι μόνον η τελευταία μιας μακράς σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των πόλεών μας και του τρόπου ζωής

μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι η ιταλική προεδρία του G 7 αποφάσισε να εντάξει την ασφάλεια στις προτεραιότητες της συνόδου. Τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε ότι για να καταπολεμήσουμε με επιτυχία την τρομοκρατία πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειες, στο εσωτερικό της Ε.Ε. και με τους διεθνείς εταίρους μας. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι χώρες κλειδί στην καταπολέμηση του προβλήματος της τρομοκρατίας και το G 7 είναι ο καταλληλότερος χώρος για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα