Χρήστος Παππάς: Το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη στη Βουλή το σκηνοθέτησε ο Δένδιας

Την αυστηρότερη ποινή στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για το επεισόδιο με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατία Νίκο Δένδια στην ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τον Χρυσαυγίτη βουλευτή εκπροσώπησε στην Επιτροπή ο βουλευτής της ΧΑ, Χρήστος Πάππας.

Σύμφωνα με το protothema.gr,

ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το επεισόδιο ήταν σκηνοθετημένο από τον Νίκο Δένδια ο οποίος έχει αρχηγικές βλέψεις. Μάλιστα πρόσθεσε ότι επειδή γνώριζε το ευερέθιστο του κ. Κασιδιάρη, προκάλεσε το επεισόδιο για την δημοσιότητα και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Ηλίας Κασιδιάρης πιάστηκε σαν το ποντίκι στη φάκα από το Νίκο Δένδια».

Ο Χρήστος Παππάς ανέφερε ακόμη ότι οι αρχικές βλέψεις Δένδια αποδείχτηκαν λίγες μέρες αργότερα με την μεγάλη συγκέντρωση που έκανε στο ξενοδοχείο Caravel. Οι δικαιολογίες Παππά δεν έπεισαν κανέναν από τους συμμετέχοντες βουλευτές στην επιτροπή γι' αυτό και ζήτησαν από τον κ. Βούτση να εξαντλήσει την αυστηρότητα του στην ποινή που θα επιβάλει στον χρησαυγίτη βουλετή. Επίσης η επιτροπή έλαβε απόφαση να μην συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της οργάνωσης, στις αντιπροσωπείες της ελληνικής Βουλής στους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, όπως μεταδίδει το protothema.gr, εξετάστηκε και η περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη ο οποίος είχε συλληφθεί από τη φρουρά της Βουλής να δίνει φυλλάδια προπαγανδιστικού περιεχομένου σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το κοινοβούλιο.

Ο κ. Σαχινίδης στην απολογία του δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται το μοίρασμα των φυλλαδίων. Και για αυτόν τον βουλευτή τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας πρότειναν στον πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει κυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα