Χιλιάδες διαδηλωτές «υποδέχτηκαν» τον Τραμπ στην Νέα Υόρκη

Χιλιάδες διαδηλωτές «υποδέχτηκαν» το βράδυ της Δευτέρας τον Ντόναλντ Τραμπ στην Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε για πρώτη φορά στην πόλη που ήταν η μόνιμη κατοικία του μέχρι τον Ιανουάριο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν

πλακάτ και φώναζαν συνθήματα εναντίον του, όπως ότι «η Νέα Υόρκη δεν σε θέλει», «Αγάπη και όχι μίσος, αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», αλλά και «Οι ζωές των μαύρων μετρούν». Παράλληλα, φώναζαν «δυο μέρες είναι πολύ αργά», αναφερόμενοι στο γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάστηκε δύο ολόκληρες ημέρες για να καταδικάσει ξεκάθαρα την επίθεση των ακροδεξιών στην Βιρτζίνια.

Ο Τραμπ έφτασε στην Νέα Υόρκη με το Air Force One και από το αεροδρόμιο επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο, που προσεγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Μανχάταν στην Γουόλ Στριτ. Από εκεί, η προεδρική λιμουζίνα τον οδήγησε στον Πύργο Τραμπ, αρκετά βορειότερα στην πόλη. Λόγω των διαδηλωτών μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στο σπίτι του από την πίσω πόρτα, χωρίς να τον δει κανείς.

Ο ίδιος πάντως, περιχαρής, τουίταρε: «Είναι πολύ ωραίο να είσαι σπίτι μετά από επτά μήνες, αλλά ο Λευκός Οίκος είναι πολύ ιδιαίτερος, δεν υπάρχει μέρος σαν αυτόν... και οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα το σπίτι μου!».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα