Αττικό Μετρό ΑΕ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανάληψη project στο Τελ Αβίβ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος της Αττικό Μετρό ΑΕ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό κατατέθηκε χθες από την εταιρεία για πρώτη φορά μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Προέδρου της εταιρίας, Καθηγητή Γιάννη Α. Μυλόπουλου, στις 24 και 25 Ιουλίου 2017.

Συγκεκριμένα, η Αττικό Μετρό Α.Ε. από κοινού με την Ισραηλινή εταιρία Gadish διεκδικούν την ανάληψη του project

management δύο γραμμών ελαφρού αστικού σιδηροδρόμου του Τελ Αβίβ.

Η νέα αυτή πολιτική εξωστρέφειας της εταιρίας, όπως εκδηλώνεται με την ανάληψη έργων στο εξωτερικό, έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη πρακτική που αποδυνάμωσε την εταιρία, σύμφωνα με την οποία μεμονωμένα στελέχη της, έχοντας εξασφαλίσει άδεια άνευ αποδοχών, αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος και μετέφεραν την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό Α.Ε. σε έργα στην Μέση Ανατολή και αλλού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος, Καθηγητής Γιάννης A. Μυλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσαν: «Εφαρμόζοντας την εθνική ανάγκη και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανοίγει για πρώτη φορά νέους δρόμους για την αξιοποίηση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ.

Το ανθρώπινο δυναμικό, οι Έλληνες επιστήμονες και η υψηλή τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της κατασκευής τεχνικών έργων στην Ελλάδα συνιστούν αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς.

Οι ελληνικές δημόσιες εταιρίες, πρωταγωνίστριες στον αγώνα για την ανάπτυξη, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην ανάληψη διεθνών έργων, με προφανή οφέλη τόσο για τις ίδιες και τα στελέχη τους, όσο και για τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα