Άρωμα Ρότερνταμ στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις του με το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ (International Film Festival Rotterdam – IFFR) και υποδέχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε ζωντανή μετάδοση, πέντε

συναρπαστικές ταινίες από το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ της ολλανδικής πόλης.

Πρόκειται για την εκδήλωση IFFR Live του Φεστιβάλ Ρότερνταμ, η οποία ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Χάρη στη συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την ατμόσφαιρα του ολλανδικού φεστιβάλ και να απολαύσει πέντε επιλεγμένες ταινίες που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη ταυτόχρονα -την ίδια μέρα και ώρα- με το Ρότερνταμ. Επίσης, οι θεατές θα μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις με τους συντελεστές των φιλμ που ακολουθούν κάθε προβολή, στέλνοντας τις ερωτήσεις τους μέσω Twitter και Facebook (με το hashtag #livecinema), καθώς και μέσω WhatsApp.

Γυναίκες σε πρώτο πλάνο
Οι ταινίες του IFFR Live είναι μερικά από τα ωραιότερα ανεξάρτητα φιλμ της σεζόν, τα οποία υπογράφουν νέες σκηνοθέτιδες από όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γυναίκες, μέσα από ηρωίδες εύθραυστες αλλά και δυνατές που παλεύουν να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους και να βρουν τη θέση τους στον κόσμο.

Πληροφορίες - Εισιτήρια
*Το event IFFR Live πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρότερνταμ (24/1 - 4/2/2018) για τέταρτη συνεχή χρονιά. Φέτος παρουσιάζεται σε περισσότερες από 40 αίθουσες 17 χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών, σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.
*Τιμές Εισιτηρίων Γενική είσοδος: 7,5€, Φοιτητικό: 6€, Κάρτα Ανεργίας: 6€, Κάτοχοι CineΚάρταF: 4€. Πώληση και μέσω www.viva.gr
*Το trailer του event: www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=duHQmPSwOxQ

Πρόγραμμα προβολών

Παρασκευή 26/1

18:00 Pin Cushion της Ντέμπορα Χέιγουντ
Ακολουθεί Q&A με τη σκηνοθέτιδα και την ηθοποιό Lily Newmark

22:00 La Holandesa της Μαρλίν Γιόνκμαν
Ακολουθεί Q&A με τη σκηνοθέτιδα, την ηθοποιό Rifka Lodeizen και τον σεναριογράφο Daan Gielis

Σάββατο 27/1

17:00 Amateurs της Γκαμπριέλα Πίχλερ
Ακολουθεί Q&A με τη σκηνοθέτιδα και τους ηθοποιούς Yara Ebrahim, Zahraa Aldoujaili, Fredrik Dahl

21:00 Blue My Mind της Λίζα Μπρούλμαν (μόνο με αγγλικούς υπότιτλους)
Ακολουθεί Q&A με τη σκηνοθέτιδα και την ηθοποιό Zoë Pastelle Holthuizen

Κυριακή 28/1

16:00 Nico, 1988 της Σουζάνα Νικιαρέλι
Ακολουθεί Q&A με τη σκηνοθέτιδα και την ηθοποιό Trine Dyrholm

Keywords
Τυχαία Θέματα