Αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε η φάση της πρώτης ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κατά δήλωσαν η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, ενώ επιφυλάξεις δήλωσαν η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Η σημερινή, επί των άρθρων, συζήτηση

και η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για το ζήτημα των προσλήψεων προδιαγράφει και το κλίμα που θα επικρατήσει κατά την επικείμενη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι επιθυμεί επαναφορά του κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων στο 1 προς 5, αντί του 1 προς 4 που ισχύει σήμερα και τον κατηγόρησε για καταστροφική πολιτική, η οποία «στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού» αγνοεί τα προβλήματα υποστελέχωσης όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα νοσοκομεία και στην παιδεία. Στόχος, όπως κατήγγειλε ο υπουργός, είναι «να αποχωρήσει το κράτος από αυτούς τους κοινωνικούς χώρους που πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία για να τα δώσουμε στις τυφλές δυνάμεις της αγοράς». Στο κλίμα αυτό, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση για τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, για να υπογραμμίσει πως η επανίδρυσή της είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο μέλλον, γιατί ήταν μια πετυχημένη δομή στην αυτοδιοίκηση.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη ότι φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο «επιτομή της πολιτικής φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ» με ανορθολογικές προσλήψεις, και συναλλαγή με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. «Η κοινωνία δεν είναι οι οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, γιατί κοινωνία είναι και ο φορολογούμενος. Και πρέπει να εξηγήσετε στον φορολογούμενο, γιατί έρχεστε από τη μια μεριά να του πάρετε από τα 600 ευρώ φόρο, αλλά από την άλλη μεριά να έρχεστε να τακτοποιήσετε διάφορες δικές σας διευθετήσεις και ρυθμίσεις» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα