Αντ. Σαμαράς: Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε

Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

"Ήρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι. Δεν τα θυμάται καλά. Από μέσα, από την Ελλάδα μας έριξαν. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν. Οι ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε" ανέφερε ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Βουλής προσθέτοντας:.

"Δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε ότι οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους, για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους, για αδιέξοδα δικά τους -πείτε τα όπως θέλετε- σε μια διεθνή και ευρωπαϊκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά, υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας, στις οικονομικές επιτεύξεις και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων, ώστε να υπάρξει βιώσιμη έξοδος που θα προοιωνίζεται και την έξοδο από κρίση» ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής; Ότι έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων, Ότι ήταν γερμανοτσολιάδες ή ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι;".

"Είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ, πιο έτοιμοι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη", υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς τη σκληρης γραμμής στο Μεταναστευτικό, ζητώντας να φυλάσσονται τα σύνορα.

"Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι". Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς. “Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας. Που είναι και σύνορα της Ευρώπης...".

Μόλις τώρα, βέβαια, η υπόλοιπη Ευρώπη το κατάλαβε αυτό: Γιατί όταν ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα - που είχαμε σφραγίσει εμείς - η Ευρώπη σαρώθηκε από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών..." υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογία της ΝΔ, σημείωσε: "Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα. Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο. Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει. Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί - κι είμαστε υπερήφανοι και γι' αυτό" και συνέχισε:

"Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή "θρησκευτική επιλογή". Είναι η ταυτότητά μας. Δεν θα τους αφήσουμε".

Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν. Και κάτι ακόμα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το "κόκκινο παρακράτος" της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους "Ρουβίκωνες", την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα "άβατα" - στα Εξάρχεια και παντού. Η Αριστερά μισεί το Συντηρητισμό, όπως μισεί και το Φιλελευθερισμό. Τους Συντηρητικούς τους αποκαλεί, τάχα, "οπισθοδρομικούς". Τους Φιλελεύθερους τους αποκαλεί, δήθεν “ανάλγητους νεοφιλελεύθερους”. Όταν προβάλλουμε το πατριωτικό μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «ακροδεξιούς".

Όταν προβάλλουμε το φιλελεύθερο μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «νεοφιλελεύθερους». Δεν χρειάζεται να «απολογούμαστε» σε αυτές της ανοησίες. Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό. Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό. Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι. Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους.και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού. Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι.Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε.Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται.Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα