ΑΝΕΛ: Αισχρή πράξη Μπουτάρη να αποκαλέσει τα Σκόπια "Μακεδονία"

Αυστηρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ασκούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη δήλωση του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στην οποία αποκάλεσε τη γειτονική χώρα «Μακεδονία».

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν «την νέα

αυτή αισχρή πράξη» του κ. Μπουτάρη και του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς «για άλλη μια φορά υπερέβη τα εσκαμμένα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παραβιάζοντας κάθε ιστορική πραγματικότητα και αλήθεια και μη σεβόμενος τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, παλαιότερα, που μαζί με τις τεράστιες λαϊκές πορείες διαμαρτυρίας, στις χρόνιες διαστρεβλωτικές και αλυτρωτικές απαιτήσεις των σκοπιανών ηγετών, αποκάλεσε απροκάλυπτα την ΠΓΔΜ, «Μακεδονία», κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε στη γειτονική χώρα με τον νέο πρόεδρό της, Γκεόργκι Ιβάνοφ.

Συγκεκριμένα, ο απαράδεκτος έως ανθέλληνας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στους σκοπιανούς δημοσιογράφους, στα αγγλικά, πρότεινε επί λέξει, ότι «η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και “Μακεδονίας” (εννοώντας τα Σκόπια), να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη», ενισχύοντας με σοβαρά επιχειρήματα τις χρόνιες ιστορικές διαστρεβλώσεις και αλυτρωτικούς ισχυρισμούς την σκοπιανής προπαγάνδας.

Στη διαρκή αυτή συμπεριφορά του εν λόγω δημάρχου, μόνον δύο λογικές εξηγήσεις μπορεί να δώσει κάποιος εχέφρων νους. Η μία είναι, ότι κάποιο οικονομικό όφελος έχει από αυτή του τη συμπεριφορά, αν και σε βάρος της χώρας του, μιας και όπως είναι γνωστό, εμπορεύεται τα προϊόντα της αμπελουργικής του ενασχόλησης και στη γειτονική χώρα, οπότε ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών του, για να τους έχει και η δεύτερη είναι, ότι διακατέχεται από μία πολιτική τύφλωση, η οποία κυριαρχεί και στην πολιτική παράταξη, την οποία εκπροσωπεί και δεν αντιλαμβάνεται το μέγα κακό που προξενεί με τη στάση και τις δηλώσεις του στην Ελλάδα και τον ελληνισμό, στάση που εύκολα μπορεί κάποιοι αρμόδιοι να ερμηνεύσουν, ακόμη και σαν εθνική προδοσία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστοί στις διακηρύξεις μας και στις πολιτικές μας θέσεις, θεωρούμε κατάπτυστες και ανθελληνικές, τέτοιου είδους συμπεριφορές, που έχουν τις ρίζες τους σε ύποπτες και υποβολιμαίες προσπάθειες, απώλειας εθνικών εδαφών, που με τη σειρά τους, δίνουν έναυσμα και ανοίγουν ορέξεις και έτερων γειτόνων μας.

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα την νέα αυτή αισχρή πράξη του Γιάννη Μπουτάρη και του κρούουμε τον κώδωνα, ότι για άλλη μια φορά υπερέβη τα εσκαμμένα, πράξη για την οποία θα υποχρεωθεί σύντομα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στο λαό της Μακεδονίας, αλλά και ενώπιον των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχό τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα