Άγνωστοι βανδάλισαν την αφίσα από την παράσταση "Εκκλησιάζοντες" στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε σήμερα η αφίσα από την θεατρική παράσταση "Εκκλησιάζοντες".

Σημειώνεται ότι άγνωστοι είχαν βάψει και πέρσι την αφίσα της παράστασης.

Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Θέατρο Αυλαία, για 6 παραστάσεις, ενώ ξεκίνησε στις 23/10 και θα διαρκέσει μέχρι τις 07/11.

Παράλληλα, σήμερα στις 19:30 είναι προγραμματισμένη διαμαρτυρία παλαιοημερολογιτών και εθνικιστικών συλλόγων απέναντι από το θέατρο

"Αυλαία" θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, διότι θεωρούν βλάσφημη την κωμωδία "Εκκλησιάζοντες".

«Δεν προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό συναίσθημα, δεν θίγουμε την ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια μας επί σκηνής», αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της παράστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άγνωστοι μαύρισαν και πάλι την αφίσα της παράστασης "Εκκλησιάζοντες" την Δευτέρα 30/10 , λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία παραθρησκευτικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 19.30 με σκοπό τη μη πραγματοποίηση της παράστασης.

Το Ελεύθερο Θέατρο Θεσσαλονίκης, οι ηθοποιοί της παράστασης, η σκηνοθέτης , όλοι οι συντελεστές της καθώς και το θέατρο Αυλαία που την φιλοξενεί συμφωνούν ομόφωνα στην πραγματοποίηση της σημερινής παράστασης.

Δεν προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό συναίσθημα, δεν θίγουμε την ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια μας επί σκηνής».

Keywords
Τυχαία Θέματα