Αφιέρωμα στον Θόδωρο Παυλίδη σήμερα από τον Δήμο Παύλου - Μελά

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Θόδωρο Παυλίδη, έναν από τους πιο εκφραστικούς τραγουδιστές του Ποντιακού Ελληνισμο, παρουσιάζει σήμερα το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για τον Πόντο, «Πατρίδας Αρωθυμία», που είχε θεσμοθετήσει ο πρώην δήμος Πολίχνης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά/

Ο Σάββας

Μαυρίδης, καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συγγραφέας και ερευνητής της ποντιακής Μουσικής, θα ταξιδέψει τους όσους βρεθούν στην εκδήλωση με τη βιογραφία του Θόδωρου Παυλίδη, ενώ την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος, ανέλαβε ο ίδιος ο γιος του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, Στάθης Παυλίδης, ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές του ποντιακού τραγουδιού.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:

Παναγιώτης Ασλανίδης, Γεώργιος Ιωαννίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Ανέστης Μωυσής, Στάθης Νικολαϊδης, Παυλάκης ο Δραμινός.

Παίζουν οι μουσικοί:

Μπάμπης Κεμανετζίδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος – Λύρα

Δημήτρης Καραντωνίου – Πλήκτρα, Γιώργος Παντελίδης – Τύμπανα, Θανάσης Σοάνης – Κρουστά, Δημήτρης Μητρούλης – Νταούλι

την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά,

Συναυλία με το ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΚΛΗ , ΄΄Αύρα αλησμόνητων πατρίδων΄΄, ένα μουσικό ταξίδι με τη συνοδεία της Μελίνας Χατζηκαμάνου στην παραδοσιακή μας μουσική με χρώμα και αύρα από κεντρικό και δυτικό Πόντο, Καππαδοκία, Βιθυνία, Κωνσταντινούπολη.

Η κύρια πηγή έμπνευσης ανάγεται στο Βυζάντιο και στην εκκλησιαστική μουσική σε ένα ταξίδι μέσα από τους αιώνες φτάνοντας έως τα τέλη του 19ου αιώνα.

Στόχος αυτής της διαδρομής η ανάδειξη και προβολή των παραδοσιακών μουσικών οργάνων καθώς και της λαϊκής μελωδίας μέσα από αξιόλογους ερμηνευτές.

Τον Γιώργο Πουλαντζακλή πλαισιώνει μια 26μελής ορχήστρα.

Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί από το Δήμο Παύλου Μελά, για την ανεκτίμητή του προσφορά στην Ποντιακή Ιστορία, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Φωτιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα