Άδωνις: Αν η πλειοψηφία κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για το Ντυνάν, ζητώ να δικαστώ

Την αθωότητά του επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το πέρας της δεύτερης κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

«Θεωρώ ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Αν παρ' ελπίδα η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν,

αιτούμαι τη χρήση του άρθρου 86 παράγραφος 5 και ζητώ την άμεση παραπομπή μου σε ειδική δικαστική επιτροπή για να δικαστώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχει ποινικές ευθύνες που έχουν όμως παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, «παραιτούμαι του δικαιώματος της παραγραφής και ζητώ να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε: «Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα