Tα must σημεία για φαγητό στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής

Λατρεύετε το συνδυασμό του πράσινου με το γαλάζιο; Προτιμάτε διακοπές σε πιο χαλαρούς ρυθμούς; Τότε δεν έχει παρά να επισκεφτείτε το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Εκεί εκτός, εκτός από μαγευτικές παραλίες για να κάνετε το μπάνιο σας, μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του νομού.

Από γκουρμέ πιάτα μέχρι απλές αλλά ιδιαίτερα γευστικές προτάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής θα φάτε καλά.

Μετά τις επιλογές για το πρώτο, το Thestival.gr επέλεξε και σας προτείνει ορισμένα από τα αγαπημένα μέρη για

φαγητό του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής.

Μπουκαδούρα

Ο Μάκης Ζαφειράκος το 1996 δημιουργεί την ''Μπουκαδούρα'' στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής με σκοπό να παρέμβει δημιουργικά στο χώρο της εστίασης με νέες γεύσεις συνδυασμένες με αυθεντικές σπιτικές λιχουδιές που συμπληρώνουν ένα πλήρες και απολαυστικό μενού, παράλληλα με την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και φροντίδα των πελατών.

Σε ένα χώρο στο παραδοσιακό πέτρινο σπίτι της οικογένειας Ζαφειράκου που το αγγίζει μόνιμα το δροσερό αεράκι που έρχεται από τη μπούκα του λιμανιού.

Η μεγάλη ανταπόκριση που γνώρισε η προσπάθειά του, οδήγησε στα εγκαίνια του νέου καταστήματος ''Μπουκαδούρα'' στη Θεσσαλονίκη, λίγα χρόνια αργότερα. Σε ένα χώρο εξίσου όμορφο με γκαζόν και χώρο για πάρκινγκ.΄

Πληροφορίες

Περιοχή: Πόρτο Κουφό

Τηλέφωνο: 23750-51 012

Site: boukadoura.gr

5 βήματα στην άμμο

Σε ένα όμορφο λιμανάκι της Χαλκιδικής, και ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδος, το "5 βήματα στην άμμο ", σας περιμένει πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για να σας προσφέρε κάτι ξεχωριστό.

Η λεπτή γεύση των φαγητών, τα ψάρια ημέρας και τα ψητά, με θέα το απέραντο γαλάζιο του πελάγους, είναι αυτά που θα μείνουν αξέχαστα και στον πιο απαιτητικό πελάτη.

Πληροφορίες

Περιοχή: Συκιά

Τηλέφωνο: 2375 041206

Site: 5 steps in the sand (5 βηματα στην αμμο)

Οβελίξ

Κάπου εκεί στη Βουρβουρού υπάρχει μια πιτσαρία θρυλική. Ο λόγος για τον Οβελίξ ίσως την πιο γνωστή πιτσαρία σε όλο το νομό Χαλκιδικής. Συνήθως θα την πετύχετε γεμάτη και μπορεί να περιμένετε λίγο μέχρι να τακτοποιηθείτε, ωστόσο η αναμονή αξίζει.

Οι πίτσες του Οβελίξ είναι πραγματικά τεράστιες και παρά το μέγεθος τους δεν μένει ούτε ψίχουλο πάνω στο τραπέζι. Εξαιρετικά είναι ακόμα και τα ζυμαρικά του καταστήματος καθώς και οι δροσιστικές του σαλάτες.

Πληροφορίες

Περιοχή: Βουρβουρού

Τηλέφωνο: 2375091028

Ψαροταβέρνα Πάνος

Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Ν. Μαρμαρά πάνω σε ένα από τα γραφικά κολπάκια της Αγίας Κυριακής, με θεά που μοναδικά παντρεύει το βαθύ γαλάζιο του Τορωναίου κόλπου με τα άγρια πεύκα της Σιθωνίας και τα πανέμορφα σπαλοθρονήσια, βρίσκεται η ψαροταβέρνα «ο Πάνος».

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση -προσφάτως ανακαινισμένη- που λειτουργεί από το 1979 προσφέροντας μοναδικές ελληνικές γεύσεις στους πελάτες της μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πολλοί επώνυμοι από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής αλλά και του αθλητισμού τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή χώρο.

Πληροφορίες

Περιοχή: Νέος Μαρμαράς

Τηλέφωνο: 23750.72381

Site: psarotavernapanos.gr

Η Ταβέρνα του Πώλ

Στο μαγευτικό χωριό Παρθενώνας στη Σιθωνία Χαλκιδικής βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα του Πωλ.

Η Ταβέρνα του Πώλ πρεσβεύει την φιλοσοφία της ελληνικής φιλοξενίας και του καλού φαγητού από το 1978.

Τώρα η δεύτερη γενιά συνεχίζει την ίδια παράδοση και συνεχώς εμπλουτίζει την καλή κουζίνα με νέες δημιουργικές ιδέες.

Θα απολαύσετε γεύσεις του χωριού, ντόπια κρέατα, φρέσκα λαχανικά, πιάτα ημέρας, σπιτικές πίτες και θεσπέσιους μεζέδες

Επίσης Θα βρείτε και παραδοσιακά προιόντα Χαλκιδικής όπως μέλι, ελιές, λάδι, σπιτικό λικέρ, βότανα

Η μοναδική θέα από το μπαλκόνι μας θα σας κόψει την ανάσα αγναντεύοντας τον Τορωναίο κόλπο, τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο, την Σκόπελο και Αλλόνησο.

Πληροφορίες

Περιοχή: Παρθενώνας

Τηλέφωνο: 2375 071349

Site: tavernaparthenon.com

Μαϊστράλι

Ένα θερμό καλωσόρισμα και μία ξεχωριστή φιλοξενία θα σας περιμένει εκτός από το εξαιρετικό φαγητό στο εστιατόριο Μαϊστράλι στη Σάρτη Χαλκιδική.

Από τις διαμορφωμένες βεράντες ή τις φιλόξενες εγκαταστάσεις του εστιατορίου μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της χερσονήσου του Άθω,στη θάλασσα και στο βουνό.

Αναπνεύστε τον καθαρό αέρα και το θαλασσινό αεράκι και το προσωπικό του εστιατορίου θα σας προσφέρεις φρέσκια, νόστιμη κουζίνα και φιλική εξυπηρέτηση.

Πληροφορίες

Περιοχή: Σάρτη

Τηλέφωνο: 23750 94571

Site: maistrali-sarti.com

Ψαροταβέρνα "Τζίτζικας"

Η ταβέρνα «Τζίτζικας» βρίσκεται στην όμορφη τοποθεσία του Πόρτο Κουφό, στην Χαλκιδική. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος και να χαλαρώσετε στον ανοιχτό χώρο της ταβέρνας, ενώ ατενίζετε την υπέροχη θέα.

Ο "Τζίτζικας" είναι οικογενειακή επιχείρηση και διαθέτει δύο εστιατόρια (ένα παλιό και ένα νέο).

Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας φρέσκα ντόπια προϊόντα.

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια, θαλασσινά, ψητά και μαγειρευτά φαγητά.

Επίσης σερβίρει παραδοσιακά φαγητά όπως μουσακάς και σουτζουκάκια, ενώ έχει και μενού για χορτοφάγους. Παράλληλα στου "Τζίτζικα" μπορείτε να πιείτε σπιτική ρακή, κρασί και μεγάλη ποικιλία σε εμφιαλωμένα κρασιά υψηλής ποιότητας!

Πληροφορίες

Περιοχή: Πόρτο Κουφό

Τηλέφωνο: 2375051270

Site: tzitzikas.eu

Aristos Restaurant

Aπο το 1971 στον Όρμο Παναγιάς στη Χαλκιδική, στο γραφικό λιμανάκι του χωριού δίπλα σε πανέμορφες παραλίες βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες λειτουργεί ο Αρίστος.

O Αρίστος μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει περάσει απο παππού σε εγγονό, λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με πολύ μεράκι και σεβασμό στην παράδοση και τον πελάτη.

Στην ψαροταβέρνα του Αρίστου, εκεί που σκάει το κύμα θα γευτείτε υπέροχα πιάτα. Πιάτα τα οποία περιλαμβάνουν όλων των ειδών τα θαλασσινά με πρωταγωνιστές τα εκλεκτά φρέσκα ψάρια απο τα καϊκια των ντόπιων ψαράδων, τους αστακούς, τις γαρίδες και πολλά άλλα.

Ο Αρίστος, ο φιλικός ιδιοκτήτης και το ευγενικό προσωπικό σας περιμένουν ώστε να σας προσφέρουν μοναδικές γεύσεις τις οποίες εγγυάται η πολυετή τους πείρα.

Πληροφορίες

Περιοχή: Όρμος Παναγίας

Τηλέφωνο: 2370 31420

Site: aristosrestaurant.eu

Ακρογιάλι

Το Ακρογιάλι βρίσκεται στη Νικήτη Χαλκιδικής και είναι ιδανικό αν επιθυμείτε τσιπουροκατάσταση , με προσεγμένους μεζέδες τόσο σε γεύση όσο και εμφάνιση.

Η θέα από το Ακρογιάλι είναι εκπληκτική και ο κατάλογος πλήρης από κλασσικές και μοντέρνες επιλογές.

Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση σε ένα όμορφο και προσεγμένο χώρο.

Πληροφορίες:

Περιοχή: Νικήτη

Τηλέφωνο: 2375 023399

Πλάτανος

Το εστιατόριο Πλάτανος λειτουργεί από το 2014 στη πλατεία του ιστορικού οικισμού της Νικήτης. Στεγάζεται σε ένα από τα παλιότερα αρχοντικά σπίτια. Η απλότητα και η πολυτέλεια συνδυάζονται σε μια από τις όμορφες περιοχές της Χαλκιδικής, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα πέτρινα σπίτια. Το εσωτερικό του πλάτανου διακοσμησμένο από παλιά αντικείμενα, δίνει την αίσθηση μιας άλλης εποχής προσαρσμόμενη στο σήμερα.

Η κουζίνα προσφέρει απλά δημιουργικά πιάτα, κατά κύριο λόγο φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα και φρέσκα υλικά.

Πληροφορίες

Περιοχή: Νικήτη, Παλαιός Οικισμός

Τηλέφωνο: 6932573331, 6958865264

Site: platanosrestaurant.gr

Okyalos

To Fish Restaurant Ωκυαλος ιδρύθηκε το 2002 και βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Ν. Μαρμαρά , ανάμεσα στις δύο πλατείες . Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και προσφέρει στους ντόπιους και ξένους ποιότητα και ένα άψογο σέρβις.

Το εστιατόριο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια , ψαρομεζέδες και νοστιμότατα πιάτα από την παραδοσιακή κουζίνα . Η προσοχή στην λεπτομέρεια και η ανάδειξη της φρεσκάδας των πρώτων υλών έρχονται να δέσουν με την ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε ένα ατέλειωτο ταξίδι γεύσεων .

Πληροφορίες

Περιοχή: Νέος Μαρμαράς

Tηλέφωνο: 2375 072244

Site: okyalos.gr

Paris Restaurant

Στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα βρίσκεται το εστιατόριο Paris. Φημίζεται ιδιαιτέρως για τα εκλεκτά φρέσκα ψάρια και τα χειροποίητα ορεκτικά που απολαμβάνουν οι πελάτες του.

Η μοναδική προσωπικότητα του Πάρη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου, η φιλική διάθεση του προσωπικού και το ευχάριστο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του καταστήματος.

Πληροφορίες:

Περιοχή: Βουρβουρού

Tηλέφωνο: 2375091312

Site: parisrestaurant.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα