Reuters: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με επενδυτές και τραπεζίτες

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν στο Reuters επενδυτές και τραπεζίτες που είναι κοντά στις συζητήσεις, αντλώντας κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα σε μια κίνηση που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για να τερματίσει την εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση των επίσημων δανειστών τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlueBay Asset Management

είπε ότι το πλήθος των τηλεφωνημάτων που λαμβάνουν από τραπεζίτες για μια πιθανή συμφωνία υποδηλώνουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ κοντά.

«Τους τελευταίους μήνες είχαμε ένα τηλεφώνημα για αυτό κάθε δύο-τρεις εβδομάδες (από τραπεζίτες), αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες φαίνεται να είναι κάθε μέρα που παίρνω ένα τηλεφώνημα για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο Μαρκ Ντάουντινγκ της BlueBay στο Reuters.

«Αισθάνεται κανείς ότι φθάνουμε σε ένα σημείο όπου αυτό μοιάζει να επίκειται. Θα μπορούσαμε να δούμε μια συμφωνία τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες πριν οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις θερινές τους διακοπές».

Ο Ντάουντινγκ δήλωσε ότι η BlueBay έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα και ότι θα αγοράσει μια νέα έκδοση, εάν η τιμή είναι ελκυστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα