O απολογισμός των διεθνών του ΠΑΟΚ

Η μάχη του Λέοβατς με τον Πέλκα έβγαλε νικητή τον Κροάτη, με την χώρα του να πανηγυρίζει μία σπουδαία πρόκριση στο Mundial της Ρωσίας, ισοπαλία στο ντέρμπι της Εθνικής Ελπίδων, πρόκριση με ανατροπή για την Νέων επί της Ρωσίας.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις των διεθνών του ΠΑΟΚ

με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων για τα παιχνίδια του Νοεμβρίου:

Η Κροατία εξασφάλισε την πρόκριση στο Mundial της Ρωσίας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Ελλάδα. Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, επικράτησαν με 4-1 και διαχειρίστηκαν το προβάδισμα, παίρνοντας λευκή ισοπαλία στο Καραϊσκάκη. Έτσι ο Μάριν Λέοβατς ήταν αυτός που χαμογέλασε στην κόντρα με τον Δημήτρη Πέλκα , αν και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και στα δύο παιχνίδια. Αντίθετα ο συμπαίκτης του στον Δικέφαλο, φόρεσε και πάλι την φανέλα της Εθνικής Ομάδας, μπαίνοντας σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα. Ο Πέλκας μπήκε με διάθεση, έχασε μία καλή ευκαιρία και πέτυχε ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Εφιαλτικό βράδυ και αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο για το Πράσινο Ακρωτήρι του Φερνάντο Βαρέλα , το οποίο γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Μπουρκίνα Φάσο εκτός έδρας, με τον αμυντικό του Δικεφάλου να αγωνίζεται σε όλη την αναμέτρηση. Μία ήττα βέβαια που μικρή σημασία είχε καθώς η Σενεγάλη στο άλλο παιχνίδι του ομίλου με γκολ στο 93′ πήρε την νίκη επί της Νοτίου Αφρικής και θα βρίσκεται το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ρωσία.

Την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στον όμιλό της, έχασε η Εθνική Ελλάδας Κ21, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κροατία στο γήπεδο της Τούμπας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, πήρε το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος με γκολ του Μανθάτη, αλλά μία ολιγωρία στην άμυνα έφερε την ισοφάριση των Κροατών. Ο Ευθύμης Κουλούρης αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ο Λάζαρος Λάμπρου ξεκίνησε στην 11άδα και βγήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δημήτρης Λημνιός πέρασε σαν αλλαγή και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Το φινάλε του πρώτου γύρου βρήκε τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 13 βαθμούς.

Σπουδαία ανατροπή και πρόκριση στην Elite Round για την Εθνική Ελλάδας Κ19. Η χώρα μας φιλοξένησε τον προκριματικό όμιλο στην Κρήτη και οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο φινάλε με την υπογραφή μάλιστα δύο παικτών του Δικεφάλου. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι οι νεαροί παίκτες να ηττήθηκαν από την πανίσχυρη Ρουμανία με 2-1, αλλά στην συνέχεια επικράτησαν εύκολα του Γιβραλτάρ με 5-0, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επέστρεψε πήρε το τρίποντο και μαζί την πρόκριση. Ο Μάριος Σιαμπάνης με πέναλτι ήταν αυτός που ισοφάρισε για την Εθνική Ελλάδας, ενώ ο αρχηγός Χατζηδίμπας έδωσε την ασίστ στον Εμμανουηλίδη για το τελικό 2-1. Ο Δημητρίου ήταν επίσης εξαιρετικός στο κέντρο της άμυνας στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Λύρατζης και Τζοβάρας.

Πλούσια δράση και μεγάλο ασπρόμαυρο ενδιαφέρον είχαμε και στα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Η Σερβία, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ ταξίδεψε στην Ασία και φιλοξενήθηκε από Κίνα (νίκη με 0-2) και Νότια Κορέα (1-1), με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να αγωνίζεται σε ολόκληρο το δεύτερο παιχνίδι, στην πρώτη του παρουσία στην αρχική 11άδα της ομάδας, ενώ στην πρώτη αναμέτρηση έπαιξε για πέντε λεπτά στο φινάλε.

Οι αποκλεισμένες Ουκρανία και Σλοβακία έδωσαν φιλικό παιχνίδι στο Λβιβ, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1, με τους Σάκχοφ και Μακ , να κοντράρονται στο δεύτερο μέρος, όταν και μπήκαν σαν αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Μακ μάλιστα πήρε φανέλα βασικού στο δεύτερο φιλικό της χώρα τους τον Νοέμβριο κόντρα στην Νορβηγία, αγωνιζόμενος για 74 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα