H ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την συνεδρίαση της Δημ. Ομάδας - Tί ειπώθηκε για θέμα Ζέρβα

Ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας εξέδωσε η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης "Πρωτοβουλία".

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, το οποίο έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία, στη Δημοτική Ομάδα συζητήθηκε το θέμα της στάσης του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ζέρβα

εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι ο δημοτικός σύμβουλος καταψηφίζει σωρεία σημαντικών θεμάτων που εισηγείται η Διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εδώ και μήνες δεν λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας, όπου συζητούνται ελεύθερα τα θέματα της πόλης και της παράταξης, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις λειτουργίες και τις ασκούμενες πολιτικές της «Πρωτοβουλίας» και ότι αποτελεί πλέον ξένο σώμα.

Το θέμα θα ξανατεθεί για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας.

Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε τη Δημοτική Ομάδα για την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια. Η επίσκεψη και οι επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έγιναν κατόπιν επίσημης πρόσκλησης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων αποσκοπεί στην καλλιέργεια καλών σχέσεων και στη δημιουργία συνεργειών με την πόλη και τους δήμους των Σκοπίων σε διάφορους τομείς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε,ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότιο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακόμα η αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου ενημέρωσαν τη Δημοτική Ομάδα για το πρόγραμμα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στον δήμο, αναφέροντας τις πολλαπλές ωφέλειες μια ρύθμισης που βάζει σε τάξη το θέμα της στάθμευσης προς όφελος τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Όπως τόνισαν η προσπάθεια, που εξελίσσεται πιλοτικά σε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης (Α’, Γ’, Ε’), θα μπορεί να βελτιώνεται με τα στοιχεία που θα συλλέγονται και θα αξιοποιούνται από την εφαρμογή της.

Κατά τη συζήτηση του θέματος τονίστηκε ότι σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η επαρκής αστυνόμευση του συστήματος, η σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας μέσω της εφαρμογής του, ενώ διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για τη σωστή εφαρμογή του συστήματος σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη.

Τέλος η αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου ενημέρωσαν τη Δημοτική Ομάδα για την επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από τις οδούς Αριστοτέλους και Νικηφόρου Φωκά με την παρουσία εισαγγελέα, δημοτικής αστυνομίας και τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με στόχο να μπει τέλος στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου και να μην εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα