Comic N' Play 2017: Αστροναύτες αποβιβάστηκαν στο...Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Στον μαγικό κόσμο των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής θα έχουν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” όσοι επισκεφθούν από σήμερα έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2017.

Στην έκθεση κόμικς, που φέρει φέτος τον τίτλο “Αστροναύτες", παρουσιάζονται τα πρωτότυπα έργα 50 και πλέον δημιουργών κόμικς ερασιτεχνών, νεοεμφανιζόμενων και

επαγγελματιών, αλλά και πρωτότυπα έργα, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

“Το φετινό θέμα είναι τα ελληνιστικά βασίλεια της Κεντρικής Ασίας, που έμειναν εκεί μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το συναρπαστικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι ότι βασίζονται στην ιστορία, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να εξελιχθούν όπως αυτήν” εξήγησε στο Thestival.gr, το μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ), Αργύρης Χριστοδούλου και πρόσθεσε:

“Γενικά δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρεις ιστορία, για να παίξεις το παιχνίδι, αλλά σου δίνει ένα καλό κίνητρο, για να διαβάσεις την ιστορία. Όπως λέει και το σύνθημα του Συλλόγου «Δεν μελετούμε απλά την ιστορία, αλλά την ζούμε” κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κουτσιούκης, ο οποίος είναι δημιουργός κόμικ, τόνισε στο Thestival.gr: “Στην έκθεση υπάρχουν 54 ιστορίες, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκουν σε νέους ανθρώπους. Δεν είναι μια έκθεση που αφορά καθαρά ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, αλλά και οι μεν και οι δε έρχονται κοντά, για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις”.

PARTΙΕS

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους προσκεκλημένους δημιουργούς και διοργανωτές του COMIC Ν’ PLAY κατά την τελετή των εγκαινίων της διοργάνωσης (σήμερα 8 μ.μ.), απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κοκτέιλ “Alien Urine Sample” από την bartender Ilona Pietras και σπέσιαλ εδέσματα από τον σεφ Kevin “Fresh” Merkellos, αλλά και σε μια σειρά από μουσικές βραδιές -από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου-που θα φιλοξενηθούν αντιστοίχως στα γνωστά νυχτερινά στέκια της Θεσσαλονίκης:

Bolivar Rock café Bar (Αstronafter party – Παρασκευή 10/11)U flecku Garden Brew Pub (Σάββατο 11/11) καιOtto Dix Beer House-Restaurant (12/11) με κληρώσεις δώρων και stand up comedy από την ομάδα του «Μαιευτηρίου»

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Οι προσκεκλημένοι δημιουργοί της φετινής διοργάνωσης συστήνονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για τη Cecile Bidault, (L'Ecorce des Choses) και τον Sylvain Mazas (Ce Livre Devrait me Permettre de Résoudre le Conflit au Proche-Orient, d'Avoir mon Diplôme et de Trouver une Femme), δύο δημιουργούς με ιδιαίτερα προσωπικό και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό ύφος που αξίζει να γνωρίσετε.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στην ομότιτλη ανθολογία της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.comic-n-play.gr

την επίσημη σελίδα στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Info:

Γκαλερί Aλλατίνι-Ντασώ, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ωράριο λειτουργίας Βazaar

Παρασκευή 10/11 έως Κυριακή 12/11, ώρες: 10.00 – 22.00

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα