Ξύλο και χημικά στη Θεσσαλονίκη (pic + video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης​.Όπως αναφέρει το thestival.gr ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών,

ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα σύμφωνα με την ίδια πηγή επεισόδιο σημειώθηκε καιστη Λ. Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη "Σχολείο". Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Να σημειώσουμε ακόμα πως 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια ηλικίας 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες από τα νεαρά κορίτσια και τις κατέστρεψαν. Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Να σημειώσουμε ακόμα πως 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια ηλικίας 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες από τα νεαρά κορίτσια και τις κατέστρεψαν. Όπως αναφέρει το thestival.gr,το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην περιοχή της συμπρωτεύουσας, την Καμάρα. Σημειώνεται ότι στην περιοχή αυτή γίνεται η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, ενάντια στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη, για το όνομα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους.

Στις φλόγες υπό κατάληψη κτίριο

Στις φλόγες τυλίχθηκε υπό κατάληψη κτίριο στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη Πρόκειται για την κατάληψη Libertatia. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αποτελούμενες από 15 πυροσβέστες και 6 οχήματα.

Να σημειώσουμε από από τις φλόγες έχει πέσει η σκεπή του κτιρίου ενώ έχουν απομακρυνθεί όλοι όσοι βρίσκονταν εντός .

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα