Συνάντηση του υπ. Ναυτιλίας με ΟΜΥΛΕ και λιμενεργάτες

Το θέμα μετατάξεων των εργαζομένων από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ σε υπηρεσίες του δημοσίου, έθεσαν σήμερα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας

(ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας, για την καθυστέρηση έκδοσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), σύμφωνα με τα όσα ορίζει η διάταξη που έχει ψηφιστεί στο νόμο 4404/2016 για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco, που προβλέπει τη δυνατότητα μετάταξης για το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξέφρασε την επιφύλαξη, κατά πόσο οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη, έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα αλλάξουν τα μισθολογικά τους κλιμάκια, στο μέτρο που θα προσαρμοστούν στα κλιμάκια αμοιβών που προβλέπονται για τον Δημόσιο Τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ανέφεραν, ότι αυτό είναι θέμα επιλογής του κάθε υπαλλήλου.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να ζητήσει συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες επί του θέματος.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία του ΟΛΠ, το θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αποτελεί μέρος συναινετικού πακέτου διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων, που θεσμοθετήθηκε εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και η υλοποίησή του αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα