Στο έλεος της «Ευρυδίκης» η Σύμη: Χείμαρροι παρέσυραν οχήματα στο λιμάνι

Περισσότερα από 10 ΙΧ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα στο νησί της Σύμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή.

Αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητα - Δεν «έδεσε»το Blue Star Paros - Χωρίς ρεύμα το νησί - Προβλήματα και στη Ρόδο - Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα
Στο έλεος της «Ευρυδίκης»

βρίσκεται αυτήν την ώρα το νησί της Σύμης. Λόγω των έντονων φαινομένων έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, ενώ τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του νησιά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα είναι 10 έως 12.

Αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για «τεράστια καταστροφή»

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος, ενώ ήδη εκεί βρίσκονται στελέχη του λιμενικού σώματος-ελληνικής ακτοφυλακής.

Στη Σύμη μεταβαίνει και ο υφπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.

Αναφορικά με τα αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους μέσα στα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star, το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει λόγω της έντονης κακοκαιρίας, συνεχίζοντας το ταξίδι του για το λιμάνι της Ρόδου.

Επίσης, στη Ρόδο, έχει ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί , ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο «Διαγόρας» η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη απο Θεσσαλονίκη.

Σαρώνει όλη τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα σε όλη τη χώρα δημιουργεί ήδη η «Ευρυδίκη», όπως ονόμασαν οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. Οι δυνατές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στον αργολικό κάμπο, στα περίχωρα του Ναυπλίου, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και στην Αττική, χειροτερεύοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Στο Ναύπλιο, φούσκωσαν ρέματα και σκέπασαν δρόμους, ενώ έεντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού, όπου, όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα