Σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε χθες, με τα σοβαρότερα να εντοπίστηκαν στην Μαγνησία, όπου κατολίσθηση στο Πήλιο - σε μήκος περίπου 200 μέτρων στο οδόστρωμα - είχε εγκλωβίσει πάνω από 15 αυτοκίνητα στον δρόμο Βόλου - Αγριάς - Δράκειας.

Πλημμύρες και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Όσον αφορά στην κατολίσθηση, μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας προσπαθούσαν από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου

να απομακρύνουν τους όγκους λάσπης και βράχων και να αποκαταστήσουν την συγκοινωνία με την Δράκεια, όπου παρέμεναν επίσης εγκλωβισμένοι δεκάδες επισκέπτες.

Παράλληλα, εξ’ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Κεντρικό Πήλιο, με προβλήματα κινούνταν τα αυτοκίνητα στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, αφού χιόνιζε από την Πορταριά και πάνω.

Το ύψος του χιονιού είχε ξεπεράσει τα 30 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο είχε φτάσει τα 50 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τα αποχιονιστικά μηχανήματα κρατούσαν τον δρόμο ανοιχτό, αλλά κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο τμήμα Πορταριά-Χάνια-Καράβωμα.

Πυκνό χιόνι έπεφτε και στα ορεινά του Αλμυρού στην Όθρυ και το ύψος του, στην Ανάβρα, έφτασε τα 30 εκατοστά παρά τον συνεχή αποχιονισμό του δρόμου.

Στην πόλη του Βόλου έβρεχε αδιάκοπα και με ένταση για περισσότερες από 24 ώρες και ήδη οι χείμαρροι βρίσκονταν σε οριακά επίπεδα.

Στην θαλάσσια περιοχή των Σποράδων επικρατούσαν άνεμοι 8 και 9 μποφόρ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν επέτρεψε τον απόπλου των επιβατικών πλοίων για τα νησιά.

Πλημμύρες στα Τέμπη

Πλημμύρες σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου Τεμπών από την υπερχείλιση του ρέματος Συκουριώτη αλλά και άλλων ρεμάτων.

Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες σημειώθηκαν στο δημοτικό διαμέρισα Καλοχωρίου, όπου στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επίσης εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, τα ρέματα στις περιοχές Κάτω Αιγάνη αλλά και στα παράλια του δήμου Τεμπών κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημιές σε αγροτικά κτήματα.

Μέχρι και ένα μέτρο, περίπου έφτασε το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, το χιόνι κοντεύει στο ένα μέτρο, ενώ 70-80 πόντους χιόνι συναντά κανείς στο Περτούλι.

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούσαν όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ανοικτοί αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Επίσης, υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας στο Τμήμα Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα λόγω ανόδου της στάθμης του νερού του Ποταμού Πάμισου.

Στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, το χιόνι στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου είναι πάνω από μισό μέτρο.

Στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι φτάνει περίπου στα είκοσι εκατοστά.

Ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοικτοί για τους επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα