Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, ενώ είχε αναπτύξει και ευρεία συγγραφική δραστηριότητα.

Ο φίλος του Κώστας Βούτσας τον αποχαιρέτησε μέσα από το facebook με μια φωτογραφία από ταινία που έπαιζαν μαζί και το σχόλιο: «Καλό σου ταξίδι Χρήστο Δοξαρά»

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική

Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή, όταν και ξεκίνησε να γράφει. Η συγγραφική του δραστηριότητα επεκτάθηκε επί σειρά ετών σε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Ηταν αυτός που μετέφερε αριστουργηματικά τo μυθιστόρημα «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στην τηλεόρασή. Η «Λωξάντρα» το 1980 στην ΕΡΤ αποτελεί ίσως την πιο πιστή διασκευή αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος.

Είχε γράψει τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως "Χαμογελάστε παρακαλώ" το 1983 στην ΕΡΤ, "Οικογένεια Βλαμένου" στην ΕΡΤ το 1986 του Δ. Ψαθά σε σενάριο Χρ. Δοξαρά, "Μιά απίθανη γιαγιά" το 1991/ΕΤ2, "το λευκό σταυρόλεξο" 1986 στην ΕΡΤ, "Η παγίδα" 1987 απ το βιβλίο του Μαν. Κορρέ σε σενάριο Χρ. Δοξαρά στην ΕΤ1,"Το ημερολόγιο ενός θυρωρού" 1979 στην ΥΕΝΕΔ κ.α.

Είχε συμμετοχή σε περισσότερες από 30 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα