ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 29 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για το Εθνικό Απόθεμα

Με εγκύκλιο, που ανάρτησε ο στις 17 Ιανουαρίου ΟΠΕΚΕΠΕ στην ιστοσελίδα του, παρέχονται οδηγίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων αναθεώρησης για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2017

Όπως τονίζεται, οι γεωργοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου, ήτοι

μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, που ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου περιλαμβανόταν και το ποσό των 28,5 εκατ. ευρώ που «έβγαλε» ο Οργανισµός Πληρωµών ως δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεµα για το 2017 σε 30.935 γεωργούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος 2017, το ποσοστό γραμμικής μείωσης το οποίο απαιτήθηκε τελικώς ανέρχεται σε 2,5%, ενώ στην πληρωμή της προκαταβολής είχε καταρχήν υπολογιστεί σε 4,5%.

Ως εκ τούτου το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στους δικαιούχους γεωργούς, με αύξηση της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων τους κατά 2% κατά τη χορήγηση της εκκαθάρισης της βασικής ενίσχυσης, όπως διευκρινίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα