Ο Βίτσας για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία: «πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία»

Στην εκτίμηση ότι "στα τέλη του καλοκαιριού θα φύγουμε από την μνημονιακή περίοδο. Και μάλιστα χωρίς η Ελλάδα να διακινδυνεύσει τη θέση της στην Ευρώπη, που την υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια" προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

"Υπάρχουν πολιτικά κόμματα που περιμένουν στη γωνία ίσως και ελπίζοντας

κάτι στραβό να γίνει αλλά δεν πρόκειται να γίνει.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 40 χρόνια φόρτωσαν χρέος 320 δισ ευρώ στον ελληνικό λαό, που είναι η πηγή και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους αλλά και όλης αυτής της κατάστασης που ζούμε σήμερα", σχολίασε περαιτέρω.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι "είναι καθαρό δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη αλλά και τις αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Σταθάκης".

Εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι "μέχρι της 10 Δεκεμβρίου η κατάσταση στους καταυλισμούς πρώτης υποδοχής, στα νησιά θα είναι πλήρως ελεγχόμενη, από άποψη στέγασης, θέρμανσης και μιας σειράς έργων για το ξεχειμώνιασμα". "Συγχρόνως – πρόσθεσε - υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποφόρτισης των νησιών το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου".

Απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας και το ενδεχόμενο αυτή να συνοδευθεί με παραβιάσεις ξεκαθάρισε ότι "τα ζητήματα δική μας κυριαρχίας - αλλά και ευρωπαϊκής κυριαρχίας δεν είναι κάτι προς συζήτηση".

Ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι "όταν γίνονται αυτού του είδους οι συναντήσεις, εκείνες τις ημέρες, δεν γίνονται παραβιάσεις Το θέμα μας, όμως, δεν είναι να μην γίνονται εκείνες τις μέρες αλλά να μην γίνονται καθόλου. Πάντως, εμείς πάντοτε θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι στο βαθμό που υπάρχουν παραβιάσεις", διεμήνυσε.

Όσον αφορά στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία σχολίασε ότι "πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία δεδομένου ότι τα λεφτά δεν μπήκαν" ενώ "από την άλλη πλευρά, και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να την ξαναδούμε". Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι - η συμφωνία- "δεν πρόκειται να γίνει, και γνωρίζοντας την κατάσταση, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία".

Σχολιάζοντας δε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι "υπάρχει μια δειλία από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ξεκίνησαν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν λέει ούτε η ΝΔ ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τι ακριβώς κατηγορούν. Φτάνουν να επιδεικνύουν νομική άγνοια, δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αλλά γίνεται επίτηδες".

"Από την πλευρά της Ελλάδας η αντιπροσώπευση είναι από τη ΓΔΑΕΕ, ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες ότι προχωράμε κανονικά με βάση και τον νόμο", επανέλαβε.

"Τώρα, αν θέλουν να γράψουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και ψάχνουν να βρουν το τέλος του αλλά δεν το βρίσκουν, γιατί το τέλος του δεν τους δικαιώνει, δηλαδή ο ήρωας τους πεθαίνει στο τέλος, θα το συνεχίσουν γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τη μανία να αυτοδικαιωθεί. Να συντρίβεται κάθε φορά και να ξαναπροσπαθεί", επισήμανε.

Τέλος σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών , παρατήρησε: "προσέξτε να δείτε την πονηριά αυτού του δημοσιεύματος, χαρακτηρίζει τον άλλο, μεσάζοντα, και μετά θεωρώντας ότι έτσι είναι, ενώ δεν είναι, ξετυλίγει μια ολόκληρη λογική. Όταν συζητάει ένα κράτος με ένα άλλο κράτος συζητάνε μεταξύ τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα συζητήσουν αφορά το κάθε κράτος. Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιλέγουμε τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών. Να πάμε εμείς στη Σαουδική Αραβία και να τους πούμε θα σας επιλέξουμε τον αντιπρόσωπό σας; Πώς το βλέπετε, μπορεί να γίνει;" διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα