Νέα μείωση των δημοτικών τελών και φόρων από τον Δήμο Δέλτα

Την περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για το 2018 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα, σε συνέχεια των περσινών μειώσεων.

"Παρόλο που εδώ και χρόνια είμαστε ο Δήμος με τα χαμηλότερα τέλη σε όλη τη χώρα, ως Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε και αυτή τη χρονιά μια γενναία απόφαση περαιτέρω μείωσης των δημοτικών τελών και φόρων, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις", ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο

104,9 fm".

Ο κ.Φωτόπουλος είπε ότι "αποφασίστηκαν απαλλαγές κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τον αγροτοκτηνοτροφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, αποφασίσαμε το 25% των δημοτικών τελών να κατευθύνεται στην κάλυψη των αναγκών για τα σχολεία".

"Κι αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, έχει να κάνει με το νοικοκύρεμα των οικονομικών που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Ο επόμενος στόχος είναι να μειωθούν περισσότερο τα δημοτικά τέλη με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών", κατέληξε ο Δήμαρχος Δέλτα.

O Δήμος Δέλτα παραμένει ένας από τους Δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη και φόρους σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση, οι μειώσεις κυμαίνονται από 3,8 έως 7,69%.

Επίσης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζει απαλλαγή δημοτικών τελών και φόρων κατά 50%, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην απόφαση, για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα άτομα με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, οι φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, οι μακροχρόνια άνεργοι. Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα