Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Για 45.225 θέσεις υποβλήθηκαν 394.685 αιτήσεις

Για 45.225 θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ, υποβλήθηκαν 394.685 αιτήσεις

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν νωρίτερα σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την πορεία της Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους της χώρας. Παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού κ. Ράνιας Αντωνοπούλου τονίστηκε ότι με τη συνδρομή του

ILO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιουργήθηκε ένας σταθερός μηχανισμός (ηλεκτρονική πλατφόρμα) μέσω του οποίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να παρακολουθούν την εργασιακή πορεία του κάθε ωφελούμενου του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση του.

Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της διασύνδεσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις προσλήψεις-απολύσεις που γίνονται. Υπενθυμίζεται ότι στα νέα προγράμματα, οκτάμηνης διάρκειας, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, μέσα από την κατάρτισή του σε Πληροφορική (ΤΠΕ) και παρακολουθώντας σεμινάρια Κοινωνικής Οικονομίας.

«Η υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια επανένταξής τους στην αγορά εργασίας αποτελεί τον κεντρικό στόχο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Υποστηρίζουμε, με μια προσωρινή θέση εργασίας, το σκληρό πυρήνα της ανεργίας, που αποδεδειγμένα δεν βρίσκει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα - δηλαδή τους μακροχρόνια άνεργους , άνεργους μεγάλης ηλικίας, με χαμηλά τυπικά προσόντα και πολύ χαμηλό εισόδημα», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου και συμπλήρωσε: «Η Κοινωφελής Εργασία συνδύασε την προσωρινή εργασία μακροχρόνια ανέργων σε συγκεκριμένα έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα του πολίτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα