Έρχονται παρκόμετρα στην Γλυφάδα

Παρκόμετρα στο κέντρο της Γλυφάδας ετοιμάζεται να λειτουργήσει ο δήμος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό χάος που συμβαίνει στην πόλη.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα τοποθετηθεί στους κεντρικούς αλλά και εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας και θα λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου και αισθητήρες παρκαρίσματος που θα τοποθετηθούν σε κάθε θέση στάθμευσης. Με αυτό τον τρόπο ο επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να πληρώνει το αντίτιμο μέσα από το κινητό του τηλέφωνο αλλά ταυτόχρονα η υπηρεσία θα γνωρίζει, μέσω των αισθητήρων,

ποιο αυτοκίνητο έχει κάνει υπέρβαση χρόνου στάθμευσης προκειμένου να το «επισκεφθεί» η δημοτική αστυνομία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντίτιμο της στάθμευσης θα κοστίζει 1 ευρώ για κάθε ώρα και μετά από τις πρώτες δύο ώρες η τιμή της κάθε ώρας θα αυξάνεται σε 3 ευρώ. Για τους δημότες οι πρώτες δύο ώρες θα είναι δωρεάν. Οι βασικοί δρόμοι που θα τοποθετηθούν τα παρκόμετρα θα είναι η Αγγέλου Μεταξά, Λαζαράκη καθώς και όλες οι κάθετες οδοί τους μέχρι και την οδό Κύπρου όπου θα λειτουργήσουν και σε αυτή. Στην παραλία το παρκάρισμα θα είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα