Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί και επιβάτες οχημάτων στην Κλεισούρα

Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν οδηγοί και επιβάτες 10 οχημάτων, που είχαν ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των κατολισθήσεων από την έντονη βροχόπτωση.



Απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί και οι επιβάτες 10 οχημάτων, που είχαν ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας, λόγω των κατολισθήσεων από την βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, «οι ζημιές που έχουν

προκληθεί στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες και ως εκ τούτου είναι πιθανόν να παραμείνει κλειστός για αρκετό καιρό».

Στο Αγρίνιο τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στις περιοχές Ζευγαράκι και Καινούργιο. Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστράφηκαν αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Οινιάδων.

Από την ισχυρή βροχόπτωση και την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα. Προβλήματα παρουσιάστηκαν ακόμη στην Κέρκυρα και τους Παξούς.

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Στο Δήμο Ζηρού έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στον κάμπο του Κερασώνα, ιδιαίτερα μετά τις εργασίες κατασκευής της Ιόνιας Οδού

Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, καθώς υπερχείλισε ο Σαραντάπορος και παρέσυρε το δρόμο. Επίσης, υπερχείλησε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης. Η ύδρευση είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο.

Σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των κατολισθήσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διακοπές της κυκλοφορίας έχουν σημειωθεί στις παρακάτω περιοχές:

- Στο 59o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας, Παναιτώλιο.

- Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αγρινίου - Θέρμου, στο ύψος της κοινότητας, Καινούργιο.

- Από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου - Αγίου Βλασίου, λόγω κατολίσθησης.

- Στην επαρχιακή οδό Μακρυνείας - Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης, Κεράσοβο.

- Στην επαρχιακή οδό Αστακού - Μεσολογγίου, στο ύψος της γέφυρας, Μάστρου.

- Στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας Φραγκουλέικα, λόγω κατολίσθησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση υδάτων στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα