Αισιοδοξία Γ. Μπουτάρη για ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Θεσσαλονίκης -Σποράδων

Την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του αιτήματος για συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπουτάρης, επικοινώνησε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτιής Π. Κουρουμπλή

και του ζήτησε να επιδοτήσει το κράτος τη γραμμή, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή άλλη λύση, ενώ ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε, έπειτα από παύση έξι ετών, με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, συνεχίστηκαν και το 2017, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα τα συνεχίσει το καλοκαίρι του 2018 .

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος είπε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις, ενώ ανέφερε ως ιδέα να επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης με ένα ποσό, π.χ. ένα ευρώ επιπλέον, προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται το δρομολόγιο. Επεσήμανε ωστόσο, ότι το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συνεργασία και κοινή γραμμή μεταξύ όλων των φορέων και ειδικά με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πολλώ δε μάλλον όταν οι θεματικές είναι κοινές.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε ότι ο Οργανισμός είναι ανοιχτός στις συνεργασίες, και τόνισε αναφερόμενη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ότι χρειάζεται να ασκηθεί από κοινού, περαιτέρω πίεση στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις του δημάρχου έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του τμήματος της αντιδημαρχίας Τουρισμού, στους οποίους ο κ. Μπουτάρης έδωσε συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα της δουλειάς και των προσπαθειών τους.

Ως οικοδεσπότης, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, υπογράμμισε ότι η συνολική εικόνα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης είναι καλή, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού αλλά και της εκπαίδευσης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο, και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστό το πρόγραμμα για τις δράσεις της Διπλωματίας των Πόλεων, που θα υλοποιηθούν το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα