Αυξάνονται συνεχώς οι άποροι στο δήμο Κοζάνης

Εκατόν πενήντα μερίδες διατίθενται ημερησίως σε άτομα που έχουν ανάγκη, μεταξύ αυτών οι 120 μερίδες μεταφέρονται στα σπίτια των απόρων, ενώ στις 30 ανέρχονται οι μερίδες που παραλαμβάνουν οι ίδιοι, από το χώρο των συσσιτίων όπου τις κατασκευάζουν οι εθελόντριες του Δήμου.

Παράλληλα δίδονται πρώτες ύλες σε 60 περίπου άτομα που μπορούν να μαγειρέψουν τα ίδια, από την τράπεζα τροφίμων. Οι μερίδες του φαγητού μεταφέρονται καθημερινά και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σχεδόν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του

Δήμου Κοζάνης και κυρίως τα απομακρυσμένα χωριά από το κέντρο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, Γιώργος Σιαμπανόπουλος.

Ο κ. Σιαμπανόπουλος υπογράμμισε ότι οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς με τις αιτήσεις να κατατίθενται καθόλη την διάρκεια του έτους , στην κοινωνική υπηρεσία, η οποία και αποφασίζει, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να ενταχθούν στους δικαιούχους των προγραμμάτων, είτε για τα συσσίτια, είτε για την τράπεζα τροφίμων.

Μάλιστα στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, αποφασίστηκε να διατίθεται πλέον μηνιαίος το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ για τα συσσίτια και 5000 χιλιάδες για τη τράπεζα τροφίμων, ώστε να προστεθεί το κρέας και δεύτερη ημέρα την εβδομάδα, ενώ συγκινητικές παραμένουν οι δωρεές στην παρασκευή των συσσιτίων από επιχειρήσεις, μεμονωμένα άτομα

Keywords
Τυχαία Θέματα