Daily Telegraph: Το χρέος της Ευρωζώνης θα μπορούσε να ανακόψει τη μελλοντική ανάπτυξη

Το χρέος της Ευρωζώνης θα μπορούσε να ανακόψει τη μελλοντική ανάπτυξη, εκτός αν οι χώρες ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης Moody’s, σημειώνει η εφημερίδα Daily Telegraph.

Το χρέος των κυβερνήσεων της ευρωζώνης είναι μόνο 4% μειωμένο σε σχέση με το ζενίθ του 94,2% του ΑΕΠ το 2014, σημειώνει η ίδια εφημερίδα. Αυτή η μικρή μείωση του χρέους μεταξύ των κρατών-μελών μέχρι τώρα οφείλεται στην κυκλική οικονομική ανάπτυξη παρά σε μια αποφασιστική προσπάθεια για αύξηση της φορολογίας ή περικοπής δαπανών. Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των ανεβασμένων επιπέδων χρέους παραμένουν ανομοιογενείς παρά την κυκλική ανάκαμψη.

Η Γερμανία και η Ολλανδία αναμένεται να έχουν μειώσει το χρέος τους κάτω από το 60% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2019. Σε αντίθεση με τη Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία όπου, κατά την επόμενη διετία, τα επίπεδα χρέους δεν θα μεταβληθούν ή θα μειωθούν ελάχιστα, σημειώνει επίσης η Moody's.

Η έλλειψη συνολικής ανάπτυξης, καθώς μερικά κράτη και περιοχές ανακάμπτουν αργότερα σε σχέση με άλλες, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την Eυρωζώνη κατά τα επόμενα έτη, αναφέρει η Daily Telegraph. Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα