Ζέκα στο pagenews.gr: Στεναχωριέμαι και... προσεύχομαι για τον Παναθηναϊκό


Έφυγε από τον Παναθηναϊκό λίγο πριν το μεγάλο... κραχ. Λίγες μέρες πριν ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοινώσει ότι σταματάει τη χρηματοδότηση στην ομάδα. Τα χρήματα από τη μεταγραφή του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη σίγουρα θα βοηθήσουν για να κλείσουν κάποιες... τρύπες, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Για την ακρίβεια, είναι ελάχιστα μπροστά στον Γολγοθά που έχει να περάσει ο Παναθηναϊκός.

Ο πρώην αρχηγός

των "πράσινων" συνεχίζει να βλέπει την ομάδα που αγαπάει, όπως μας είπε. Να μιλάει με πρώην συμπαίκτες του, να διαβάζει και να ακούει τι συμβαίνει. Και στεναχωριέται. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο pagenews.gr λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα Κύπρος - Ελλάδα, ο Ζέκα σου έδινε να καταλάβεις πως όλα όσα λέει τα εννοεί. Και φυσικά, ευχήθηκε να βρεθεί μια λύση άμεσα προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βγει από τη δύσκολη θέση.

Παράλληλα, μίλησε για το... κρύο της Κοπεγχάγης, για την Εθνική ομάδα που τον κάνει να νιώθει περισσότερο Έλληνας από κάθε άλλη φορά και για τις επιτυχίες που θέλει να ζήσει μαζί της.

- Βλέπεις τον Παναθηναϊκό; Σου λείπει;

Ναι φυσικά και τον βλέπω. Δεν γίνεται να μην βλέπω τα παιχνίδια του, πέρασα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, είναι η ομάδα που αγαπάω. Δυστυχώς στεναχωριέμαι πολύ με αυτά που συμβαίνουν. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά πρέπει να αλλάξει η κατάσταση.



- Έχεις επικοινωνία με τους πρώην συμπαίκτες σου;

Ναι μιλάμε καθημερινά. Όχι μόνο με τα παιδιά, αλλά και με άλλους ανθρώπους στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου. Δεν πρόκειται να βγάλω το μυαλό μου από εκεί. Μπορεί τώρα να είμαι στην Κοπεγχάγη, αλλά δεν γίνεται να μην σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό.

- Σου μιλάνε για τα προβλήματα που υπάρχουν;

Όχι δεν μιλάμε τόσο γι' αυτό, όσο κυρίως για το ποδόσφαιρο. Φίλε, ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες. Είναι ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κι έχει έναν σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο στον πάγκο. Είναι κρίμα όλο αυτό που γίνεται γιατί επηρεάζει το αγωνιστικό κομμάτι και είναι αδικία για τα παιδιά.

- Ήσουν αρχηγός τα τελευταία χρόνια και σίγουρα έχεις κάνει πολλές κουβέντες. Βλέπεις ελπίδα;

Δεν ξέρω, τι να πω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Βίωσα κι εγώ άσχημες καταστάσεις, αλλά όχι τόσο όσο τώρα. Διαβάζω, βλέπω, ακούω και στεναχωριέμαι πραγματικά. Στεναχωριέμαι και προσεύχομαι να αλλάξει κάτι. Πρέπει κάτι να αλλάξει, κάτι να γίνει, κάποιος να βοηθήσει. Ο κόσμος θα στηρίξει, είμαι σίγουρος γι' αυτό, αλλά δεν ξέρω αν αρκεί μόνο ο κόσμος. Πρέπει να υπάρξει βοήθεια από ανθρώπους να σωθεί ο Παναθηναϊκός.



- Πως είναι στη Δανία; Συνήθισες;

Πολύ κρύο φίλε. Πάρα πολύ κρύο (γέλια). Είναι καλά. Προσπαθώ ακόμα να προσαρμοστώ, δεν είναι εύκολο γιατί είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα απ' ότι στην Ελλάδα. Άλλος ρυθμός, άλλος καιρός, άλλου είδους ποδόσφαιρο.

- Έπρεπε να φύγεις από τον Παναθηναϊκό για να αρχίσεις να σκοράρεις; Γκολ με την Εθνική, γκολ και με την Κοπεγχάγη.

Είδες; Εντάξει τυχαίο μπορεί να είναι. Λες να έγινα σκόρερ ξαφνικά; (γέλια).



- Θα τα καταφέρει η Εθνική στα μπαράζ;

Θα πρέπει να περιμένουμε. Να πάρουμε πρώτα το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, να δούμε μετά την κλήρωση. Αλλά έχουμε καλή ομάδα, καλό σύνολο. Κανείς δεν μπορεί να μας κερδίσει εύκολα. Φίλε, δεν είναι τυχαίο που αυτή η ομάδα σε όλη της τη διαδρομή είχε μία ήττα. Πήγαμε στο Βέλγιο και ισοφαριστήκαμε στο 90', πήγαμε στη Βοσνία και έπρεπε να κερδίσουμε. Αν εξαιρέσουμε το Βέλγιο, ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του ομίλου. Δες τα αποτελέσματα, δες την εικόνα μας. Δίκαια είμαστε εκεί αντί της Βοσνίας.

- Έγινες Έλληνας για τα καλά ε;

Νιώθω Έλληνας εδώ και χρόνια. Και μ' αρέσει που αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα. Μ' αρέσει να τιμώ τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Δεν σου κρύβω πως από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα ένιωσα ένας από εσάς. Οι άνθρωποι, τα μέρη. Είναι μαγική αυτή η χώρα. Μακάρι να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια στην Εθνική και να ζήσω μεγάλες επιτυχίες μαζί της.



Keywords
Τυχαία Θέματα