Υπ. Δικαιοσύνης: Aντισυνταγματική η τροπολογία αμνήστευσης των τραπεζιτών

12:12 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Την αντίθεση της κυβέρνησης στην τροπολογία που είχε ψηφιστεί και προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία, για διοικήσεις και στελέχη τραπεζών, η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα αν υπάρχει έγκριση αρμοδίων επιτροπών των τραπεζών και αν τηρήθηκαν κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε:

«Το πόρισμα Καλούδη είναι μια εξαίρετη εργασία. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει μια εξαίρετη πορεία, τον γνωρίζω από χρόνια και έχω παρακολουθήσει την πορεία του, και τότε ήρθε η επονείδιστη τροπολογία και, προκειμένου να τεθεί εκ ποδών το πόρισμα Καλούδη, ψηφίστηκε εκείνη τη νύχτα. Έχω πει πολλές φορές, και θα το ξαναπώ, ότι η τροπολογία αυτή, για μένα, είναι αντισυνταγματική γιατί υποκρύπτει αμνηστία. Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο, η οποία εμπλουτίστηκε με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και θα επαναλάβω ότι την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς αλλά τα αρμόδια δικαστήρια και ο νοών νοείτο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Είχε προηγηθεί ο κ. Νικολόπουλος που είπε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε να συσχετισθεί η υπόθεση των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ και των κομμάτων με το πόρισμα Καλούδη. Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε εξάλλου τα όσα ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και που έκαναν και γνωστό τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγγελικοί λειτουργοί έβαλαν στο αρχείο αυτή την υπόθεση. «Ένας εισαγγελικός λειτουργός, ένας ήρωας θα έλεγα, - παρότι οι συγκυβερνήτες Σαμαράς-Βενιζέλος ήθελαν να κουκουλώσουν την υπόθεση και έβαλαν τρεις καψερούς βουλευτές επαρχίας να φέρουν μια τροπολογία και να αθωώσουν τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων εκείνων των τραπεζικών δανείων που καλείται να πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός - εκείνος λοιπόν ο εισαγγελικός λειτουργός, αντιστάθηκε και στο πόρισμα του πρότεινε 50-60 άτομα να καθίσουν στο εδώλιο, πρώην υπουργούς, τραπεζικά στελέχη, και τώρα κάνουμε τζάμπα μαγκιές» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα