Ξεγύμνωσε τον... πρωταθλητή


Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φούρια στην αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακο μετά το πεντάλεπτο να ισορροπεί στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη σοβαρή ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν για το "τριφύλλι" που άνοιξε το σκορ! Στο 15' Βιγιαφανες και Χουλτ συνδυάστηκαν από δεξιά και παρά την πόλη καλή πρώτη επέμβαση του Καπίνο, ο Μπεργκ πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το 1-0!

Η αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων με Σισοκο "έμπαζε" στη κυριολεξία και στο 18' ο Κλωναριδης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 σχεδόν εξ επαφής. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει και στο 31' εκτέλεση φάουλ του Εμποκού ανάγκασε τον Καπίνιο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ίδια φάση και στο 40' με τους ίδιους πρωταγωνοστές και... νικητή και πάλι τον Καπίνο. Λίγο αργότερα ο Κουλμπαλι ολοκλήρωσε άτσαλα στο 42' όμορφη συνεργασία των συμπαικτών του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση σε ένα ημίχρονο απόλυτης πράσινης κυριαρχίας με τον Παναθηναϊκό να κλέβει πολλές μπάλες και να εκμεταλλεύεται τα αδύναμα αμυντικά αποκτά των Πειραιωτών.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έψαξε με το ίδιο πάθος και διάθεση το γκολ απο το πρώτο λεπτό. Στο 57´ ο Μπεργκ μετά απο άψογη ασίστ του Βιγιαφαδεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Μετά το 60' οι παίκτες του Βούζα κέρδισαν μέτρα βοηθούμενοι απο την είσοδο των Ανδρουτσου και Φορτούνη. Παρόλα αυτά ο Εμποκού στο 70' χαράμισε μια σπάνια ευκαιρία όταν σε αντεπίθεση, αντί να βρει τον αμαρκάριστο Μπεργκ έκανε κατι μεταξύ σέντρας και σουτ και στο 74' νικήθηκε από τον εξαιρετικό σήμερα Καπίνο σε τετ α τετ.

Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" κουράστηκαν και έδωσαν χώρο και μπάλα στα πόδια του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες όμως ήταν ακίνδυνοι όπως και δε όλο το παιχνίδι έχοντας όλες και όλες 2-3... υποψίες ευκαιρίας σε 95'.

Τελικός και πέρα για πέρα δίκαιος νικητής ο Παναθηναϊκός που πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο πατά το έλλειμα ενέργειας στο τελος. Από την άλλη 4η ήττα σε πέντε ματς για τον Ολυμπιακο που συνεχίζει τις κακές εμφανισεις.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνες (76’ Λουντ), Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Τσόρι (63’ Φορτούνης), Ελιουνούσι (81’ Καρντόζο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Στον ερυθρόλευκο πάγκο: Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο

Διαιτητής: Κομίνης

Βοηθοί: Δημητριάδης, Χασάν

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Keywords
Τυχαία Θέματα