Βροχή τα αστέρια στα κρας τεστ για Seat Arona και Opel Grandland


Το νέο SEAT Arona και το Opel Grandland έλαβαν μετά από απαιτητικές δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών.

Να σημειωθεί ότι οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP είναι πολύ πιο απαιτητικές από το 2016 όχι μόνο στην ενεργητική ασφάλεια αλλά και στην παθητική.

Για το πρώτο μοντέλο, το Seat Arona

εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές στον τομέα της ασφάλειας των επιβαινόντων παιδιών μιας και χρησιμοποιούνται ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης που προσομοιώνουν παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Σε αυτή τη διάκριση βοήθησε σημαντικά η πληθώρα από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης του νέου Arona που συνέβαλαν θετικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων Autonomous Emergency Braking (AEB) και Front Assist ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε αυτήν τη κατηγορία. Με τη χρήση τεχνολογίας ραντάρ μαζί με τις τελευταίες εκδόσεις ABS και ESC, το νέο Arona αντιδρά όχι μόνο όταν εντοπίζει άλλα οχήματα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη, το αυτοκίνητο φρενάρει με τον ασφαλέστερο και πιο γρήγορο τρόπο.

Πέντε αστέρια έλαβε - στις τελευταίες δοκιμές αξιολόγησης της ασφάλειας από τον οργανισμό Euro NCAP και το νέο SUV της Opel, το Crossland X σε τέσσερις τομείς: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα