Βόρεια Κορέα: Eτοιμάζει να εκτοξεύσει νέο βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ


Σενάρια για εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, που επικαλείται ότι ο Άντον Μορόζοφ και δύο ακόμα Ρώσοι βουλευτές επισκέφτηκαν την Πιονγκ Γιανγκ στις 2 με 6 Οκτωβρίου.

«Προετοιμάζονται για νέες δοκιμές ενός βαλλιστικού πυραύλου. Μας έδωσαν ακόμα και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος τους μπορεί να φτάσει στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ» ανέφερε ο κ. Μορόζοφ σύμφωνα με το RIA.

«Από όσο καταλαβαίνουμε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμα βαλλιστικό πύραυλο στο κοντινό

μέλλον. Και γενικότερα, η διάθεση τους είναι μάλλον πολεμική» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στην Πιονγιάνγκ, ο Μορόζοφ δήλωσε ότι οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι επέδειξαν «σοβαρή αποφασιστικότητα και πολεμοχαρή ρητορική».

Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του κ. Μοζόροφ, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας του έδωσαν τις πληροφορίες για την δοκιμή.

Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποιος τύπος πυραύλου πιστεύεται ότι θα εκτοξευθεί, ενώ επεσήμανε ότι στο παρελθόν η Βόρεια Κορέα δεν έκανε δοκιμές παρά τις ενδείξεις ότι επρόκειτο να το κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα