Βαριέστε τη γυμναστική; Όχι πια!!!


​Έχει τύχει σε όλους μας να πληρώσουμε μία ετήσια συνδρομή σε γυμναστήριο και να εγκαταλείψουμε τελικά την προσπάθεια στα μέσα της χρονιάς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για να είμαστε συνεπείς σε ένα πρόγραμμα άσκησης, το πιο σημαντικό βήμα είναι να επιλέξουμε κάτι που μας αρέσει και που μας ταιριάζει, ούτως ώστε να μην το βαρεθούμε και το εγκαταλείψουμε στη συνέχεια.

Κάντε εναλλαγές ανάμεσα σε διαφορετικά ομαδικά προγράμματα που προσφέρει το γυμναστήριο: κάντε ζούμπα, γιόγκα, πιλάτες ή και σπίνινγκ και όχι μόνο βαράκια. Τα ομαδικά προγράμματα καλλιεργούν επίσης τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό, άρα μπορεί να τα βρείτε πιο ενδιαφέροντα.

Κάντε επίσης εναλλαγές στην ένταση της άσκησης. Μια έντονη μέρα στο γυμναστήριο, ίσως είναι καλό να ακολουθείται από μια πιο ήπια. Ή το αντίστροφο. Έχετε δοκιμάσει ποτέ τη διαλειμματική προπόνηση;
Αν δεν είστε πολύ τύπος του γυμναστηρίου, επιλέξτε άλλους τύπους άσκησης, όπως περπάτημα, τρέξιμο στο δρόμο, ποδήλατο, ή κολύμπι.

Αν είστε αναβλητικός, καλό είναι να επιλέξετε κάποιον τύπο άσκησης που δεν εξαρτάται από τον καιρό, γιατί τώρα τον χειμώνα οι δικαιολογίες που θα έχετε για να αποφύγετε την άσκηση θα είναι πολλές. Προτιμήστε π.χ. το squash, το κολύμπι σε κλειστή πισίνα, το γυμναστήριο.

Τέλος, ένας personal trainer, που θα σχεδιάσει για εσάς το προσωπικό σας πλάνο άσκησης και θα σας βοηθήσει στη σωστή εκτέλεσή του, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα