Τσίρκο Baraka: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα


O θίασος του γαλλικού τσίρκου Baraka με ακροβατικά, σωματικό θέατρο, μουσική και χορό, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σ' ένα οδοιπορικό που διασχίζει ολόκληρη τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη.

Η παράσταση Baraka αμφισβητεί τις σχέσεις, τις διαφορές και τη συνύπαρξη. «Τα όρια είναι τόσο προσωπικά όσο και παγκόσμια, όπως οι τοίχοι που χτίζουμε ή καταστρέφουμε» λένε οι 14 καλλιτέχνες, μουσικοί και τεχνικοί του θιάσου.

Τους

φιλοξενεί η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο περιοδείας τους σε Ευρώπη και Μεσόγειο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Οι παραστάσεις τους θα διαρκέσουν από τις 16 Δεκεμβρίου 2017 ως τις 21 Ιανουαρίου 2018, στο χώρο απέναντι από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

«Ξεκινώντας από την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η πόλη στο συλλογικό φαντασιακό, η Ελευσίνα 2021, σκοπεύει να εστιάσει σε μορφές λαϊκού θεάτρου, όπως το σύγχρονο τσίρκο και το θέατρο δρόμου» λένε οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα έσοδα των εισιτηρίων της πρώτης παράστασης (Σάββατο 16 Δεκεμβρίου) θα δοθούν σε όσους έχουν πληγεί από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα