Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή επίθεση στο Ιράν (pics &vids)

12:14 7/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Συντονισμένες επιθέσεις εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Ιράν, όπου ένοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο με καλάσνικοφ σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους, ενώ έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνί ένοπλοι άνοιξαν πυρ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.

Το ιρανικό Υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ σύμφωνα με το ημιεπίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS την ευθύνη για το διπλό χτύπημα ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο ανεπίσημο

«πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Αμάκ, μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE.

Λίγο μετά την ανάρτηση με την ανάληψη ευθύνης, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο μέσα από το κοινοβούλιο όπου διακρίνονται πτώματα στο πάτωμα, ενώ οι δράστες ακούγονται να μιλούν αραβικά.

Το βίντεο από την επίθεση των τζιχαντιστών

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ιρανικό δίκτυο Press TV, δύο τρομοκράτες παραμένουν στο κοινοβούλιο περικυκλωμένοι. Ο Ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όσοι έχουν απομείνει από τους δράστες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε live εικόνα

First video of shooting at #iran's parliament showing people running away outside the building.
FNA pic.twitter.com/yNCwu1YJIA

— Maysam Bizar (@m_bizar) June 7, 2017

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sputnik, οι νεκροί ανέρχονται σε 12 και οι τραυματίες είναι 39, ενώ οι εισβολείς φέρονται να κρατούν τέσσερις ομήρους.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν δύο από τους δράστες. Στην φωτογραφία, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, απεικονίζεται ο ένας εξ αυτών.

#iran #Tehran #TehranUnderAttack .on of the attackers gotten alive pic.twitter.com/3QAHl9wPE9

— aria jafari (@aria_jafari) June 7, 2017

First picture emerges of the attack on Imam Khomeini shrine in #Tehran, a suicide-bomb attack. pic.twitter.com/aCOcpfIl5M via @RudawEnglish

— ARnews 1936 (@ARnews1936) June 7, 2017

Επίθεση και στο μαυσωλείο

Ο κυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε σχετικά στο τηλεοπτικό δίκτυο IRIB ότι γυναίκα - καμικάζι ανατίναξε τη ζώνη με εκρηκτικά στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στην νότια Τεχεράνη, ένας ένοπλος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι υπόλοιποι ένοπλοι συνελήφθησαν.

Ο Χοσεΐν Χασεμί πρόσθεσε ότι ένας εργάτης σκοτώθηκε κατά την επίθεση του μαυσωλείου και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.


Νωρίτερα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τέσσερις ένοπλοι και ότι ένας κηπουρός του μαυσωλείου σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιρανική τηλεόραση, ένας δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.

Iranian security force rushing towards Iranian parliament after it being taken hostage. #Tehran #IranShooting #IranParliamentAttack pic.twitter.com/8aj5ee9WPc

— Sohail Khanzada (@SoheilKhanzada) June 7, 2017

IRAN LIVE |

Gunfire heard at the #Iran Parliament buildingpic.twitter.com/AaYVs3hI0w

— Vocal Europe (@thevocaleurope) June 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα