"Έπιασαν" υψηλό 14 μηνών οι ευρωαγορές


Τα αποτελέσματα των Lloyds, Telefonica Deutschland και Scor έδωσαν ώθηση στις ευρωαγορές, οι οποίες "σκαρφάλωσαν" σε νέο υψηλό 14 μηνών στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, στις 10:31 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 375,19 μονάδες αφού ανήλθε προηγουμένως στις 375,42 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015. Ο γερμανικός δείκτης DAX

σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,4% αφού ανήλθε σε επίπεδα στα οποία είχε να κινηθεί από τον Απρίλιο του 2015.

Η Telefonica Deutschland ήταν από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,8% αφού ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Ενισχυμένες ήταν οι τραπεζικές και οι ασφαλιστικές μετοχές, χάρη στη Lloyds και τη Scor. Η Lloyds, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Βρετανίας που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της αυτή την εβδομάδα, ενισχύθηκε κατά 3,5% καθώς εντυπωσίασε τους επενδυτές με την αύξηση των κερδών της σε υψηλό δεκαετίας.

Η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας Scor ενισχύθηκε κατά 5,6% σε υψηλό 14 μηνών αφού αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε τα σχέδια για επαναγορά μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα