Θεσσαλονίκη: Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ ενημερώνουν μαθητές για θέματα υγείας


Φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ "μπαίνουν" για πρώτη φορά στις αίθουσες γυμνασίων και λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους ευαισθητοποιήσουν για θέματα που σχετίζονται με την υγεία τους όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ενεργειακά ποτά, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη διατροφή, την άσκηση και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

«Η δράση αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος στο

πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Med School" από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) υπό την επιστημονική επιμέλεια του Α' Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φαρμακολογίας Μαρία Μυρωνίδου-Τζουβελέκη. Όμως φέτος είναι η πρώτη χρονία που γίνεται σε σχολικές αίθουσες ενώ τις προηγούμενες χρονιές γινόταν σε βιβλιοθήκες τις οποίες επισκέπτονταν οι μαθητές» ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια Ιατρικής και μέλος της ΕΕΦΙΕ, Δήμητρα Μπακαλούδη.

Επιπρόσθετος στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση, σε εθελοντική βάση, εκπαιδευμένων αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ στην ενημέρωση των μαθητών και η καλλιέργεια αισθήματος ευθύνης σχετικά με την ενημέρωση και τη διασφάλιση της υγείας της κοινότητας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως τη λήξη του σχολικού έτους (2016-2017) και οι ενημερωτικές συναντήσεις φοιτητών και μαθητών πραγματοποιούνται στα παρακάτω σχολεία:

-2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς

-Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης

-4o Γυμνάσιο Σταυρούπολης

-1ο Λύκειο Ευκαρπίας

-1ο Λύκειο Σερρών

-2ο Λύκειο Κιλκίς

-11ο Λύκειο Θεσσαλονίκης

-1o Γυμνάσιο Τούμπας

-Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

-Αρσάκειο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Ε.Ε.Μ.Ε.Ο.), με έδρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα