Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την υποδοχή της κινέζικης πρωτοχρονιάς!


Με δράκους, φαναράκια, χρώματα, αρώματα και γεύσεις από την Κίνα θα «πλημμυρίσει» το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου η πόλη της Θεσσαλονίκης, υποδεχόμενη την κινέζικη Πρωτοχρονιά και την έλευση του έτους του πετεινού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της κινέζικης κοινότητας

και η ΔΕΘ - HELEXPO, οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από την κινεζική παράδοση.

Δράκοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με τη γιορτή, εν συνεχεία, να μεταφέρεται στην περιοχή γύρω από την οδό Αισώπου, στη στολισμένη με φαναράκια παροικία των Κινέζων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η πρώτη ημέρα του κινεζικού ημερολογίου, βάσει του οποίου καθορίζονται οι παραδοσιακές γιορτές, είναι η ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Φέτος γιορτάζεται στις 28 Ιανουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο έτος του πετεινού ή το έτος 4715 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (Χουάνγκ Ντι), κατά την περίοδο κυριαρχίας του οποίου αναπτύχθηκε -σύμφωνα με την παράδοση- το κινεζικό ημερολόγιο.

Οι εορτασμοί διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και ολοκληρώνονται με το φεστιβάλ των φαναριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα