Τέσσερις κακές συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα τον χειμώνα


Το κρύο τους χειμερινούς μήνες μπορεί να βλάψει το δέρμα, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα η ανάπτυξη προβλημάτων όπως η ξηρότητα μπορεί να περιοριστεί ή ακόμη και να αποφευχθεί.

Διαβάστε τις συνήθειες που προκαλούν προβλήματα στο δέρμα:

-Ξεχνάμε το αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού είναι πολύ σημαντική. Ακόμα κι όταν έχει συννεφιά, το αντηλιακό είναι απαραίτητο γιατί ποσοστό έως 80% της ηλιακής ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα και φθάνει στο δέρμα, όπου προκαλεί κηλίδες, ρυτίδες και αυξάνει τον κίνδυνο δερματικού καρκίνου. Αλείψτε το δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο με αντηλιακό αφού

βάλετε την υδατική κρέμα σας, ειδάλλως προμηθευτείτε μια υδατική με αντηλιακή προστασία. Αν κάνετε χειμερινά σπορ (π.χ. σκι, snowboard), χρειάζεστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας διότι το χιόνι αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία απευθείας στο πρόσωπό σας.

-Διατηρούμε πολλή ζεστό το σπίτι ή και το χώρο εργασίας.

Όσο μειώνεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο υψηλότερα είθισται να βάζουμε τον θερμοστάτη ή/και να ανάβουμε το τζάκι. Ωστόσο και τα δύο μπορεί να μειώσουν την υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, προκαλώντας ξηρότερο περιβάλλον, με συνέπεια την αφυδάτωση του δέρματος. Για να την προλάβουμε, αποφεύγουμε τις υπερβολές με τη θέρμανση, ειδάλλως πρέπει να τοποθετήσουμε υγραντήρα στο σπίτι για να εξισορροπήσουμε τις απώλειες σε υγρασία. Οι θερμοκρασίες γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου είναι οι καλύτερες για το δέρμα.

-Χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο την ίδια υδατική κρέμα.

Οι ελαφρές υδατικές χωρίς έλαια είναι τέλειες για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, αλλά όταν αρχίζει το κρύο χρειαζόμαστε πιο πλούσιες και λιπαρές κρέμες, για να κατακρατούν καλύτερα την υγρασία μέσα στο δέρμα. Να θυμάστε ότι ο κρύος αέρας ξεραίνει το δέρμα, επομένως πρέπει να δημιουργήσετε έναν πιο στιβαρό φραγμό ανάμεσα στην επιδερμίδα σας και τις καιρικές συνθήκες.

-Κάνουμε καυτό μπάνιο

Αν και ένα ντους ή αφρόλουτρο είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση τις κρύες νύχτες του χειμώνα, το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί το φυσικό λίπος από την επιδερμίδα. Επιπρόσθετα, μπορεί να διασπάσει τους λιπώδεις φραγμούς του δέρματος, οδηγώντας σε μεγάλη απώλεια υγρασίας. Για να προστατευθούμε, κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν θέλουμε να κάνουμε αφρόλουτρο αλλά το δέρμα είναι ήδη ξηρό και προκαλεί κνησμό , ρίχνουμε μια χούφτα νιφάδες βρώμης στο νερό. Αν έχουμε έκζεμα που παρουσιάζει έξαρση λόγω του κρύου, να αποφεύγουμε το αφρόλουτρο και να κάνουμε μπάνιο με ειδικά μαλακτικά προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα