Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν μας απειλεί με... χτύπημα

17:26 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Δεν σταματά να προκαλεί η Τουρκία. Λίγες ώρες μετά το μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου, με τις υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από τα Ίμια., βουλευτής της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν εκσφενδονίζει απειλές κατά της Ελλάδας, τονίζοντας "θα σας χτυπήσουμε"!

Ειδικότερα, ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter:

"Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996".

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και προειδοποιητικό μήνυμα: "Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε".

Νωρίτερα την Τετάρτη, ύστερα από τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν οχτώ φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο. Για περίπου 40 λεπτά τα δυο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο. Άμεσα, σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά, που προχώρησαν σε αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, Βεϊσί Καϊνάκ, δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολού πως "δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο", ροσθέτοντας πως "δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες" και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας "δεν θα το επιτρέψουν".

"Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους", ήταν η δήλωση του Καϊνάκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα