Συνάντηση Σκουρλέτη με εκπροσώπους εργαζομένων στους δήμους


Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων δήμων.

Στις 12.00 ο υπουργός θα δεχτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ενώ στις 14:30 θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Την Πέμπτη, στις 11:00

το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργο Πατούλη, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα.

Λόγω κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων έως και την Πέμπτη και για το λόγο αυτό οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ακολούθως των ΠΟΠ-ΟΤΑ και των κατά τόπους Συνδικάτων ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν καταλήψεις στα δημοτικά αμαξοστάσια όλης της χώρας έως και αύριο Τετάρτη. Για αύριο, επίσης, η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Ανάλογη συγκέντρωση έχει αποφασίσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την ίδια μέρα, στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα